Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

СКЛАДОВІ УСПІХУ — ЦІЛЕСПРЯМОВАНІСТЬ І ПРАЦЕЗДАТНІСТЬ

Іноді життя диктує нам свої правила і тоді нічого не залишається, як прийняти їх і спробувати змінитися самим. Саме так і зробили наприкінці 90-х Лариса та Анатолій МАЙКОВСЬКІ з Василівки, які, залишивши свою попередню роботу, відкрили власну справу.

— Це були непрості часи, коли економічна криза торкнулася практично усіх галузей народного господарства, — згадує Лариса Григорівна. — На полицях магазинів не було широкого асортименту товарів, і особливо бу-дівельних матеріалів. Як будь-яка молода родина ми також ставали на ноги, щось будували вдома, робили ремонти, а тому гостро відчували цей дефіцит. Саме тоді і прийшла ідея відкрити магазин з продажу будматеріалів і цим допомогти не лише собі, а й багатьом родинам, які б отримали ширшу можливість будуватися і покращувати свій побут.

У 1998 році колишній архітектор Василівського району Анатолій Олексійович Майковський офіційно зайнявся підприємницькою діяльністю, а згодом до нього приєдналася і дружина, яка раніше працювала в райдержадміністрації. Подружжя відкрило не лише магазин будматеріалів і меблів «Господар» (бо ж який затишок у відремонтованій оселі без оновленого інтер’єру), а у 2005 році переобладнали ще й двокімнатну квартиру під нині відомий майже усім василівчанам магазин побутової техніки «Палітра».

Наступним кроком у розвитку підприємницької діяльності сім’ї Майковських стало відкриття магазину —складу «Стройбат». І це також було продиктовано часом. Адже на ринку з’являлося все більше нових, сучасних бу-дівельних матеріалів, а тому для розширення асортименту і покращення якості обслуговування покупців подружжя прийняло таке рішення. Тож якщо вам необхідні гіпсокартон, пластик, панелі МДФ, пінопласт, металеві двері тощо — завітайте у «Стройбат», де все це люб’язно за-пропонують. І що особливо важливо, господар магазину, Анатолій Олексійович, ще й детально розповість про технічні властивості того чи іншого матеріалу, порадить, що краще і як використати при виконанні тих чи інших робіт, адже він за професією архітектор, тож добре розуміється на цій справі.

За роки роботи невеличкої мережі магазинів Майковських з’явився і свій покупець. Прийшовши сюди одного разу і оцінивши якість надання послуг, люди радять друзям, знайомим зробити покупки саме у цих підприємців. Окрім консультацій, тут налагоджена і доставка товарів, приймаються замовлення згідно з каталогами. І за всім цим — щоденна копітка праця не лише власників магазинів, а й персоналу, який тут працює.

— Я щиро вдячна всьому нашому невеличкому колективу, — говорить Лариса Григорівна. -—Такі якості як професіоналізм, порядність, відповідальність дозволяють їм утримувати високу планку в обслуговуванні покупців і в той же час протистояти конкуренції. А вона останнім часом значно зросла. Лише за цей рік у Василівці відкрилося близько 10 магазинів будівельних матеріалів! Самі розумієте, виживати стає важче. І все ж спільними зусиллями нам це вдається. Хочу особливо відзначити тих, хто працює у нас вже не один рік, а саме: Наталію Лігову, Людмилу Шкуропат, Ольгу Кисленко, Сергія Комеристого... Усім щиро вдячна.

Нині до сімейного бізнесу Майковських долучені і дві доньки — Анна та Алла, які, отримавши вищу освіту, вже на практиці використовують знання. Поряд з батьками вони вчаться не лише законам бізнесу, а ще й тому, як застосувати його на благо інших. Адже родина Майковських часто надає благодійну допомогу місту, дитсадкам, ветеранам... І цей внесок у розвиток соціальної сфери міста — дорогого вартий.

Озираючись на пройдений шлях становлення підприємницької діяльності, подружжя Майковських погоджується з тим, що це не було легко. Та й нині, навіть коли бізнес вже налагоджений, клопоту вистачає з поданням щомісячної звітності до контролюючих органів тощо. Але до всього цього вони були готові, оскільки переконані, що створення власної справи — завжди величезний ризик і подолання опору, що неминуче виникає при народженні нового. Кожний, хто хоче відкрити власну справу, повинен знати, що це не тільки можливість користуватися благами, які пророкує це починання, а й відповідальність за функціонування, розвиток та її виживання. І якщо ви також вирішили відкрити власну справу, то повинні уміти нестандартно мислити, мати силу волі, цілеспрямованість, велику працездатність, націленість на пошук нового, тобто ті якості, які допомагатимуть розвитку та процвітанню вашої підприємницької діяльності.

Світлана ЛОБАЧ

Станом на 1 липня 2013 року кількість малих підприємств становить 107 одиниць, де зайнято майже 3678 найманих працівників. Чисельність фізичних осіб-підприємців склала 3544 особи.

 

вівторок, 09 Липня 2013 12:26 | Переглядів: 632

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]