Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Соціальна інфраструктура покращується завдяки «Зеленим інвестиціям»

У Василівському районі розпочато роботи на другій черзі соціальних об'єктів, на яких реалізуються проекти в рамках Кіотського протоколу за схемою зелених інвестицій. Виділенню коштів сприяв народний депутат України В.Бандуров.

В цьому році список об'єктів, які отримали кошти за цією схемою, суттєво збільшено. У минулому році кошти на капітальний ремонт, заміну вікон і утеплення отримали Степногірська ЗОШ I-III ст. і Василівська гімназія «Сузір'я». Цоьгорік з 19 проектів, які реалізуються на території округу № 79, 11 об'єктів - у нашому районі.

 

З урахуванням досвіду, набутого в ході реалізації проектів зелених інвестицій на перших двох об'єктах, районна влада та органи місцевого самоврядування тепер ретельно контролюють хід виконання ремонтних робіт. З цією метою створено робочу групу. Налагоджено чіткий контроль за освоєнням коштів, за якістю виконуваних робіт.

Тому нові проекти вже отримують позитивні оцінки з боку замовників. Задоволені першими результатами в Орлянської загальноосвітній школі та в Орлянської амбулаторії сімейної медицини. Тут встановлені всі вікна. Роблять зовнішні та внутрішні відкоси. Йде заміна дверей, проводяться роботи з утеплення.

«Сьогодні в місцевих бюджетах не вистачає коштів на реалізацію всіх соціальних проектів. Тому інвестиції, які нам вдалося отримати в рамках Кіотського протоколу, - гарна підмога для районів. Більше того, ці проекти мають особливе значення для України. Оскільки передбачають не просто ремонт соціальних об'єктів - шкіл, лікарень, дитсадків. Реалізація проектів за схемою «зелених інвестицій» дозволить Василівському району зекономити тепло та електроенергію, а значить, скоротити витрати за цими статтями. А головне - наші діти навчатимуться у теплих, світлих, затишних класах», - зазначив Володимир Бандуров.

Всього на об'єкти чотирьох районів Запорізької області та м. Енергодара Державне агентство екологічних інвестицій України та японська державна організація NEDO виділили 46,5 млн. грн. На сьогоднішній день опрацьовується питання про залучення додаткових інвестицій ще для 37 об'єктів регіону на суму близько 21 млн. грн.

 

вівторок, 09 Липня 2013 13:08 | Переглядів: 657

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]