Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

НА БЛАКИТНИХ НИВАХ — СИЛЬНІ ЧОЛОВІКИ!

Рибальство — не лише фах, а й стан душі. Тут немає випадкових осіб, тут один — за всіх, і всі — за одного, бо море є море, і воно вимагає як сміливості, так і обережності. Тут всі ентузіасти, дійсно закохані у запах моря і риби. Ми живемо у прекрасному куточку України, який омивають води Каховського водосховища. Ось вже де є відвести душу тому, хто любить посидіти з вудкою, знаючи лише свої секрети приманки рибки, коли вранішня зоря ледве ласкає землю і воду. А якщо не вудка, а сітка, а якщо не рибальський стільчик, а човен... То вже важка праця рибалок-фахівців.

Ось вони — рибалки-професіонали, які практично все своє трудове життя віддали роботі на воді. Сергій Іванович Курганський у риболовецькій галузі вже 26 років, знає всі секрети і тонкощі риболовлі. Від «Дніпрорибгоспу» працює у Дніпрорудному, вирощує мальків. Віктор Петрович Запара очолює колектив рибалок з 12 чоловік. Свого часу трудився на ставку у Кам’янському, а нині рибалять у Василівці.

Сергій Петрович Шаповалов та Сергій Іванович Марінов багато років сумлінно трудилися у складі Скельківського рибколгоспу «Таврія», слава про який линула далеко за межами району, а з часом оформили власну справу. С.Шаповалов рибалить 32 роки, а його колега цьогорік відзначив 30-річчя рибальського стажу.

За кожним з них — колектив, відповідальність і нестримне бажання працювати, аби утримувати господарства, а це сьогодні ой як нелегко, бо чого вартий інвентар для лову риби. Та поряд з цим вони вболівають за відновлення рибних ресурсів і шкодують, що хороший судак чи товстолоб нині у дефіциті, переважають карась і лящ. Але останнім часом справи з цим дещо поліпшилися, бо є пожвавлення у відновленні рибних ресурсів, і рибалки сподіваються, що матимуть роботу, а споживачі — смачну рибу, корисний і дуже цінний продукт.

Ці сильні, сміливі чоловіки щодня працюють на блакитних ланах. Тож нехай ці лани будуть прихильні до рибалок, віддячують хорошим уловом і спокійною погодою. З святом вас, рибалки!

 

п'ятниця, 12 Липня 2013 15:03 | Переглядів: 726

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]