Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Візит Преосвященного єпископа Бердянського і Приморського Єфрема у Василівський район

12 липня Василівський район з нагоди Дня святих апостолів Петра і Павла відвідав Преосвященніший єпископ Бердянський і Приморський Єфрем. Правлячий архієрей спочатку завітав до Казанського храму у с. Підгірне (настоятель храму протоієрей Анатолій Зигарь), в якому провів освячення поклінного хреста, встановленого на честь 1025-річчя Хрещення Русі. На освяченні були присутні голова райдержадміністрації Сергій Джуган, голова Підгірненської сільської ради Юрій Живиця, прихожани храму.

Після цього Владика Ефрем провів освячення фундаменту каплиці у Василівці, який закладений при в'їзді у місто з боку Мелітополя. Далі Преосвященнішого єпископа урочисто зустріли біля порогу храму святих апостолів Петра і Павла. Після богослужіння, навколо храму відбувся хресний хід та безкоштовний обід для всіх бажаючих.

По завершенню візиту до Василівки Преосвященніший єпископ Єфрем відвідав музей-заповідник "Садиба Попова", якого радісно зустріли директор музею Віктор Філас і його заступник Віктор Мєшков, голова Василівської міської ради Сергій Лобинцев, співробітники музею та городяни.

Владиці Єфрему надали право урочисто відкрити новий виставковий зал, присвячений 1025-річчю Хрещення Русі та історії Православ'я Василівського краю. Виставка була організована співробітниками музею спільно зі служителями Храму святих апостолів Петра і Павла.

У залі представлені речі та одяг духівників, макети та фотографії церков, старовинні і вишиті ікони місцевими майстринями та інше.

Одним з найцінніших експонатів виставки - ключ від першої церкви у Василівці.

Після відкриття виставки та цікавої екскурсії по залу, Віктор Філас подарував Преосвященнійшому єпископу Єфрему фільм про Василівку та музей, а також картину з зображенням Садиби Попова і церква у тому вигляді, в якому вони були понад 100 років тому. Владика Єфрем подякував директору та співробітникам музею за дану експозицію, популяризацію історичного минулого краю.

Співробітники музею запрошують усіх бажаючих помилуватися цікавими експонатами і пізнати історію Православ'я в районі, побачити макет першої церкви, а також дізнатися про рід дворян Попових. Виставка триватиме до 14 серпня.

 

 

понеділок, 15 Липня 2013 16:42 | Переглядів: 806

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]