Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

До потенційно небезпечних об’єктів – підвищена увага влади та рятувальників

Станом на 1 липня в області знаходиться на обліку 25,8 тис. суб’єктів господарювання, з яких 1138 – потенційно небезпечні об’єкти. Головним управлінням ДСНС України в Запорізькій області перевірено 980 потенційно небезпечних об’єктів, у підсумку приписами до усунення запропоновано 36,3 тис. заходів, з яких уже реалізовано 80%.

Про це повідомив заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Запорізькій області Євген Савіних під час обласної селекторної наради, яку провів Петро Гончарук.

 

- Серед основних недоліків забезпечення пожежної та техногенної безпеки на цих об’єктах – не повною мірою обладнані установками пожежної автоматики, сигнали про пожежу не виведені на пульти централізованого пожежного спостереження, приміщення та територія недоукомплектовані первинними засобами пожежогасіння згідно з нормами, - повідомив Євген Савіних.

Також порушення часто полягають у тому, що об’єкти недостатньо забезпечені індивідуальними засобами захисту органів дихання та не обладнані системами раннього виявлення та оповіщення людей у разі виникнення надзвичайної ситуації.

За наявні порушення правил пожежної та техногенної безпеки, невиконання приписів та постанов співробітники ГУ ДСНС України в Запорізькій області притягнули до адміністративної відповідальності 387 посадових осіб.

На обліку ДСНС України знаходяться також вісім об’єктів високого ступеня прийнятного ризику. На їх території є склади зі зберігання вугілля, які розташовані на спеціально відведеній відкритій території підприємств з установленою відповідною огорожею по периметру. Серед них – ДП «Бердянський морський торгівельний порт», ПАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь», ПАТ «Запоріжкокс», ВСП «Запорізька теплова електрична станція», ВАТ «Дніпроенерго», ПАТ «Український графіт», ВАТ «Запорізький річковий порт» та ПАТ «Запорізький абразивний комбінат».

Петро Гончарук наголосив, що регулярна перевірка об’єктів високого ступеня прийнятного ризику є одним з головних моментів у організації безпечної роботи об’єктів, але при цьому вкрай важливо, щоб керівники підприємств чітко виконували приписи рятувальників, адже від цього залежать людські життя.

Також під час наради Петро Гончарук порушив питання наявності матеріально-технічних резервів у містах та районах області.

- Станом на 10 липня в матеріально-технічному резерві м.Бердянськ та Токмак абсолютно відсутні запаси бензину та палива. Крім того, в тому ж Токмаку, а також у Василівському, Вільнянському, Оріхівському та Токмацькому районах відсутні запаси шиферу. Звертаюся до керівників цих територій: стихія приходить завжди неочікувано, вона непередбачувана, а у вас немає навіть мінімального резерву. В найкоротші строки треба це виправити, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 17 Липня 2013 15:01 | Переглядів: 1013

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]