Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Міста та райони Запорізької області очікує інфраструктурне оновлення

Будівництво хірургічного корпусу Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні у місті Запоріжжі; введення в експлуатацію другої черги обласного перинатального центру; завершення будівництва районної поліклініки у смт Кушугум Запорізького району Запорізької області; будівництво газопроводу смт Якимівка — смт Кирилівка Якимівського району Запорізької області; освітлення вулиць на території п’яти сільських рад Великобілозерського району Запорізької області; реконструкція фонтану на площі Фестивальній у місті Запоріжжі. — Всі ці та інші масштабні зведення та реконструкції планують здійснити в рамках підготовки до 75-річчя Запорізької області.

На здійснення робіт кошти планують отримати з державного бюджету України. Про це йдеться в Постанові Верховної Ради України № 419-VII, прийнятої 4 липня 2013 року.

Максимум за два тижні має бути утворений оргкомітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 75-річчя утворення Запорізької області. Його члени у тримісячний термін повинні будуть розробити та затвердити план основних заходів, пов’язаних із підготовкою та відзначенням 75-річчя утворення Запорізької області. План передбачатиме проведення низки культурно-мистецьких та освітніх заходів у населених пунктах Запорізької області, у тому числі літературних вечорів, круглих столів, науково-практичних конференцій, конкурсів творчих і наукових робіт, виставок документів та матеріалів, присвячених життю та діяльності історичних постатей Запорізького краю, оформлення в музеях і бібліотеках тематичних експозицій.

Старт ювілейним заходам дадуть у День українського козацтва та свята Покрова Пречистої Богородиці, проведенням традиційного щорічного Всеукраїнського фестивалю «Покрова на Хортиці».

В документі за підписом Голови Верховної Ради України Володимира Рибака Національному банку України запропоновано виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 75-річчю утворення Запорізької області, а Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» — випустити серію поштових марок та набір листівок, присвячених 75-річчю утворення Запорізької області.

Нагадаємо, офіційна дата святкування 75-річчя утворення Запорізької області припадає на 10 січня 2014 року. З повним текстом Постанови Верховної Ради України № 419-VII від 4 липня 2013 року «Про відзначення 75-річчя утворення Запорізької області» можна ознайомитися на сайті Верховної Ради та Запорізької обласної ради (www.rada.zp.ua).

 

вівторок, 23 Липня 2013 09:44 | Переглядів: 585

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]