Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Мультидисциплінарні команди: новий підхід у наданні соціальних послуг

Для надання соціальних послуг громадянам похилого віку, інвалідам та людям, які опинились у складних життєвих обставинах, у області діють 25 територіальних центрів соціального обслуговування. Працівники центрів опікуються майже 30 тисячами клієнтів, із яких 13 тисяч обслуговуються відділеннями соціальної допомоги вдома. У структурі шести територіальних центрів, що знаходяться в м. Запоріжжя, Бердянському, Василівському, Приморському, Токмацькому та Якимівському районах, діють стаціонарні відділення для постійного чи тимчасового проживання осіб, які потребують стороннього догляду, розраховані на 211 ліжко-місць

Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Для виконання соціальних ініціатив Президента України в територіальних центрах постійно вдосконалюються методи роботи та впроваджуються інноваційні моделі надання послуг. Так, серед останніх «ноу-хау» соціальної роботи стало відкриття «університетів третього віку» та створення мультидисциплінарних команд при наданні соціальних послуг громадянам із 4-5 категорією рухової активності.

В основу мультидисциплінарного підходу до соціального обслуговування громадян покладено злагоджену командну роботу спеціалістів одного територіального центру. Так, соціальні працівники виявляють потреби своїх клієнтів, а члени команди складають індивідуальний план надання соціальних послуг спеціалістами різного профілю. Такий підхід дозволяє значно підвищити якість соціальних послуг, особливо при роботі в сільській місцевості.

На сьогодні у 15 територіальних центрах соціального обслуговування створено мультидисциплінарні команди, до яких входять соціальні працівники, лікарі, медичні сестри, психологи, водії, швачки, перукарі, робітники з комплексного обслуговування та ремонту будинків тощо. Всі вони надають кваліфіковані послуги за своїм фахом.

За перше півріччя поточного року такі команди вже надали комплекс соціальних послуг 525 особам.

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 24 Липня 2013 09:49 | Переглядів: 588

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]