Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

1025-річчя Хрещення Київської Русі в Василівському районі

25 липня на базі Василівського історико - архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова» відбулося проведення тематичного заходу, присвяченого 1025 - річчю Хрещення Київської Русі. В проведенні заходу взяли участь голова районної ради Д.Калінін, голова райдержадміністрації С.Джуган, Василівський міський голова С.Лобинцев, представники духовенства, ветеранських організацій, національно-культурних товариств (грецького і вірменського), організацій, установ, громадськості району та міста Василівки.

Урочистий захід відкрив священнослужитель місцевого храму Св. Петра і Павла ієрей о. Андрій, який наголосив на величному значенні святкування цієї значної події в житті української держави, людей і суспільства, відзначив, що на День святкування Хрещення Русі до Києва прибудуть 5 Президентів і 9 настоятелів Всесвітніх Церков, за своєю формою це буде справді народне святкування.

Керівники району і міста в своїх промовах – привітаннях наголосили на великому історичному і державному значенні християнства. Голова райдержадміністрації С.Джуган наголосив на державному значенні цього свята, підкреслив, що за Указом Президента України це свято відзначається на державному рівні, Віктор Янукович вважає, що ювілей Хрещення Київської Русі має стати святом української державності, європейської ідентичності нашого народу та країни. А головне значення цього свята полягає в тому, що воно сприяє в розвитку нашої духовності і єдності нашого народу. Голова районної ради Д.Калінін в своєму виступі продовжив тему великого історичного значення цього свята для консолідації нашого суспільства і державного устрою, адже головне наше багатство – це духовна і моральна єдність, а головне завдання – збереження цих цінностей. Василівський міський голова С.Лобинцев наголосив на значенні християнської віри для історії в житті громади нашого міста.

Учасників заходу вітали своїми віршами місцеві поети поетично-літературного об’єднання «Ліра», в своїх проникливих поезіях вони звернулися до нетлінних духовних і моральних цінностей, які пропагує християнська віра, вчить нас духовному багатству і надихає віри і любові.

Для всіх учасників працівники місцевого краєзнавчого музею провели цікаву екскурсію, ознайомили з експозиційним залом «1025 – річчя Хрещення Київської Русі, історія православної віри в нашому районі», яка була відкрита 12 липня на святкування Святих апостолів Петра і Павла і присвячена Дню міста Василівки. Всі бажаючі оглянули місце будівництва каплички на в’їзді до міста, яке було освячене

12 липня Преосвященнійшим єпископом Бердянським і Приморським Єфремом.

Головним враженням для всіх учасників заходу в цей день була впевненість, що в державі, в якій Президент України, керівництво всіх рівнів влади дбають про духовні цінності є справді історичне майбутнє.

 

 

п'ятниця, 26 Липня 2013 11:47 | Переглядів: 657

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]