Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі банки готові кредитувати під державні гарантії проекти розвитку територій області

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо залучення у 2013 році органами місцевого самоврядування коштів під державні гарантії для здійснення капітальних видатків понад обсяги встановлених бюджетних призначень та повернення таких коштів, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України №404.

- Ми відібрали низку проектів, які можуть зацікавити наші банки. Для нас головне - мати розуміння, чи готові банківські установи надавати органам місцевого самоврядування кредити під державні гарантії, і на яких умовах. Ми активно вивчали досвід роботи в цьому питання Вінницької області, щоб створити найкомфортніші умови для співпраці місцевої влади та кредиторів, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Відповідно до Постанови КМУ запозичення спрямовуються на реалізацію проектів, які сприятимуть розвитку національної економіки, відповідатимуть пріоритетам, визначеним державними та регіональними програмами, в тому числі заходам, передбаченим Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Також особливо важливо, щоб ці проекти створювали, прирощували чи оновлювали основні засоби державної та комунальної власності, зменшували обсяги незавершеного будівництва, підвищували рівень енергозбереження та захист навколишнього природного середовища. Особлива увага приділятиметься проектам, за рахунок реалізації яких буде створено нові робочі місця.

Як повідомила директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Марина Драздович, наразі це питання опрацьовується з органами місцевого самоврядування, і на сьогодні вже є перелік проектів, якими можна займатися. Вони ще не затверджені Мінрегіонбудом та Міністерством фінансів, адже цю процедуру будуть проходити тільки ті проекти, які зможуть зацікавити банки.

Директор обласної дирекції ПАТ АБ «Укргазбанк» Володимир Кеберник зазначив, що їх установа зацікавлена в кредитуванні органів місцевого самоврядування під державні гарантії. Наразі вже є кілька проектів, до фінансування яких готовий долучитися «Укргазбанк».

- Наше завдання – виділяти кошти на проекти, які будуть економічно вигідними і зможуть окупитися протягом кількох років. Наразі нас зацікавив проект з переходу м.Запоріжжя на світлодіодне зовнішнє освітлення, також ми розглядаємо проект щодо придбання сучасних тролейбусів. Звісно, для того, щоб зробити певні висновки, спочатку треба поспілкуватися з представниками органів місцевого самоврядування, прорахувати економічну вигоду проекту, - зазначив Володимир Кеберник.

Керуючий філією АТ «Укрексімбанк» у м.Запоріжжя Іван Лут і начальник обласного управління АТ «Ощадбанк» Ріта Магулєвська також висловили свою готовність щодо кредитування органів місцевого самоврядування під державні гарантії.

Вже сьогодні керівники банківських структур зустрінуться з представниками органів місцевого самоврядування, які представляють кілька міст області, серед яких Запоріжжя та Бердянськ.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 26 Липня 2013 14:03 | Переглядів: 579

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]