Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

АБІТУРІЄНТИ — У ПОШУКУ

У приймальній комісії Василівського коледжу ТДАТУ — напружена пора: з 1 липня абітурієнти активно почали здавати свої документи для вступу, щоб оволодіти однією із семи спеціальностей, які нині пропонує коледж. А з 22-го липня йдуть вступні іспити для тих, хто прагне навчатися після закінчення 9-ти класів (випускники одинадцятих приносять для вступу сертифікати ЗНО).

Про те, як проходить вступна кампанія, детальніше розповіла голова приймальної комісії Валентина ВАСЮТІНА:

— Гаряча і хвилююча пора для всіх: абітурієнтів, батьків, для нашого педагогічного колективу, який щиро прагне навчити і виростити справжніх талановитих, кваліфікованих фахівців. Ліцензійний обсяг набору абітурієнтів на 2013-2014 рр. склав 315 осіб. За державним замовленням будуть навчатися 93 студенти. Для студентів з цільовим направленням передбачено 10 місць.

Радує те, що протягом останніх трьох років значно зріс попит на одну з наших "найстарших" спеціальностей (її викладають у коледжі понад 50 років) — «Ветеринарна медицина». До речі, чимало бажаючих нею оволодіти — із Запоріжжя.

Користуються підвищеним попитом спеціальності "Правознавство" та "Обслуговування комп'ютерних систем і мереж". Але, якщо на "Правознавство" приходять абітурієнти з більш-менш високим рівнем підготовки, то на "Обслуговування комп'ютерних систем", на жаль, часто подають документи абітурієнти з невисокими балами. Існує хибна думка: мовляв, якщо я вмію встановити операційну систему чи програму на комп'ютер, то вже геній. Та у процесі навчання їм доводиться нелегко, адже це інженерна спеціальність, яка вимагає вивчення точних математичних наук. Дещо знизився набір на спеціальність "Оціночна діяльність", хоча професія досить потрібна і перспективна. Ми продовжуємо набирати групи на спеціальності "Зберігання, консервування і переробка м'яса", "Фінанси і кредит" та (для випускників ліцеїв зі спеціалізацією "машиніст-тракторист") "Організація і технологія ведення фермерського господарства".

Що стосується фінансів, то найдорожче навчатися на спеціальності "Правознавство" — 5800 грн. на рік. На інших — близько 4300 грн.

Для тих, хто ще не визначився із вступом, нагадаю, що приймальна комісія коледжу працюватиме до 15 серпня без вихідних. Тож чекаємо своїх майбутніх студентів. Сподіваюся, що вступна кампанія стане результативною для всіх її учасників і ви-правдає сподівання як абітурієнтів, так і викладацького складу.

За матеріалами газети «Нова Таврія»

 

 

 

 

п'ятниця, 26 Липня 2013 14:30 | Переглядів: 721

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]