Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Райони області готують проекти берегоукріплення

Триває процес організації роботи зі встановлення та винесення в натурі меж прибережних захисних смуг на території області. Цьому питанню була присвячена обласна селекторна нарада, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

- Нам необхідно визначити ресурси та виконавців, які займатимуться берегоукріпленням та відповідатимуть за виконання робіт. В області вже прийнято програму розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення Дніпра, аналогічні програми треба прийняти на рівні районів. Для здійснення робіт з берегоукріплення ми будемо залучати кошти з екофонду та місцевих бюджетів. Усі райони, де необхідно здійснювати дані роботи, повинні внести відповідну статтю видатків у бюджет на 2014 рік, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Останні роботи з берегоукріплення проводилися в області ще за часів Радянського Союзу, в 1980-ті роки. Станом на сьогодні узгоджено вісім проектів, з них три – в Бердянському районі, два – в Запорізькому, по одному – у Вільнянському, Кам’янсько-Дніпровському районах та м.Запоріжжя. У стадії розробки знаходяться ще п’ять проектів.

Віктор Ємельяненко наголосив, що здійснювати берегоукріплення необхідно не лише в тих районах, де протікає р.Дніпро або є вихід на Азовське море, а й у інших, де є малі та середні річки, морські затоки та лимани.

- Ми повинні налагодити роботу таким чином, щоб уся область працювала за однією системою. На початку осені ми створимо групу консультантів, яка проводитиме кущові семінари в районах та роз’яснюватиме, в якому напрямку їм рухатися далі, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 29 Липня 2013 13:05 | Переглядів: 552

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]