Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Програма «Доступне житло»: реальний шанс для запорізьких родин

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань реалізації на території регіону соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло». У поточному році на реалізацію цієї ініціативи Глави держави в держбюджеті для Запорізької області передбачено 7,8 млн. грн. На початок червня Міжвідомчою комісією було затверджено 15 будинків, у яких громадяни зможуть придбати житло. Наразі у зазначеній програмі беруть участь три філії банківських установ: ВАТ «Ощадбанк», ПАТ «Укргазбанк» та ПАТ «Укрексімбанк».

Разом з тим, незважаючи на цей ресурс запоріжці не поспішають ним скористатись. Серед основних причин заступник голови ОДА Петро Гончарук назвав непоінформованість потенційних учасників про переваги програми.

- Маємо активізувати роз’яснювальну роботу, щоб люди зрозуміли, що значно вигідніше взяти кредит за цією програмою, аніж просто витрачати кошти на оплату орендованих квартир. Дорожче точно не вийде, - наголосив Петро Гончарук.

У цьому контексті посадовець висловив переконання, що до цієї роботи необхідно залучити банки, забудовників, комерційні організації, які займаються продажем житла. Необхідно провести відповідну роботу з профспілками та організувати зустрічі на підприємствах.

Разом з тим, незнання – не єдина причина, через яку запоріжці не виявляють бажання брати «доступні» кредити. За словами Директора департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Максима Шахова, має місце й недовіра людей до таких програм. Тому, в роз’яснювальній роботі, необхідно наводити конкретні об’єктивні приклади та історії родин, які вже скористалися програмою.

Голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Сластьон зауважив, що деякі нормативи програми суттєво обмежують список потенційних учасників.

- В області безліч молодих родин, які після оформлення шлюбу орендують житло, в той час, як офіційно залишаються прописаними з батьками. Необхідно розглянути можливості надати їм право на оформлення кредиту, - зауважив Віктор Сластьон.

Також він додав, що по можливості необхідно переглянути умови взяття на квартирний облік та обсяги першого внеску за квартиру – це також серйозні стримуючі фактори для запорізьких родин. Доцільно й зробити розрахунки, щоб кожна людина розуміла на яких умовах їй пропонують оформити кредит та скільки вона має сплачувати щомісяця.

Резюмуючи, заступник голови ОДА Петро Гончарук повідомив, що вже завтра на розгляд сесії обласної ради буде винесено рішення про часткову компенсацію першого внеску за «доступне житло» для працівників бюджетної сфери. Інші пропозиції, які озвучили учасники наради, також будуть опрацьовані.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 07 Серпня 2013 16:45 | Переглядів: 623

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]