Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Вони втілюють мрії в реальність

Хто такий "будівельник?". Людина, яка зводить будинок. А дім —це сім'я, тепло, затишок, спокій. Недаремне ж прислів’я: "Мій дім — моя фортеця". Споконвіку людина створювала будівлі з каменю, дерева, граніту. І донині стоять вони як символ праці, людської волі. Професія будівельника — одна з найдревніших. І в той же час найшанованіших у нашому суспільстві. Бо будівельник — то початок всіх величних справ.

10 серпня у ЦКД пройшли урочистості до Дня працівників будівельної галузі та з нагоди 25-річчя РКП "Василівка-Градпроект".

В архівних документах архітектурно-планувальне бюро при головному архітекторі району згадується ще з 1965 року. Але офіційною датою заснування нинішнього підприємства "Василівка-Градпроект" вважається 11 серпня 1988, коли за розпорядженням Василівського виконкому створено госпрозрахункове проектне архітектурно-планувальне бюро, яке трохи пізніше знайшло іншу, більш звучну назву «Василівка - Градпроект».

Підприємство виконує проектну документацію на будівництво та реконструкцію, займається розробкою містобудівної документації, проектування внутрішніх та зовнішніх інженерних систем і споруд. Добросовісний і копітка праця кожного працівника «Василівка - Градпроект» стала запорукою успішної роботи підприємства в цілому. У 2012 році комунальное підприємство «Василівка - Градпроект» отримало заслужене визнання і зайняло 47 місце в "Лізі кращих підприємств" Запорізької області.

За останні роки підприємство розробило цікаві сучасні проекти. На виставці, що пройшла у ЦКД, — представлені кращі проекти: реконструкція котельні під кафе і готель в місті Василівка, будівництво церкви Святої Варвари в Степногірську, проект будівництва торгового комплексу, проект реконструкції медичного центру "Медекс", будівництво спортивно-оздоровчого комплексу в Запоріжжя, реконструкція банку у райцентрі.

Особливе місце в творчій діяльності «Василівка-Градпроект» займає відновлення за ескізами та фотографіями зруйнованої церкви святих апостолів Петра і Павла. Цікава співпраця "Василівка-Градпроект" з депутатом обласної ради Сергієм Грачовим, який ініціював розробку сучасного проекту "Перспективний розвиток центральної частини Василівки".

Крім працівників РКП "Василівка-Градпроект" на святі були присутні представники ТОВ "Горизонт плюс". Ця організація з'явилася в нашому районі порівняно недавно, в 2006 році, і сферою діяльності фахівців «Горизонт плюс» є інженерні роботи геодезичного та землевпорядного напрямків, будівельне проектування, правова допомога.

Щиро вітали ювілярів і будівельників голова райради Денис Калінін, заступник голови РДА Любов Ханенко.

— З появою новітніх будівельних технологій, будівництво в усьому світі і, зокрема, в Україні отримало новий поштовх, а працівники будівельної галузі нові можливості для виконання робіт. Будівельна галузь є однією з найтрудоємніших та найвідповідальніших, адже від професійності будівельників залежить якість та комфорт людей", - наголосив під час виступу Денис Калінін.

Разом із Любов Олексіївною вони вручили подяку начальнику РКП "Василівка-Градпроект" Цього року Ніна Опанасіївна зустріла свій 30-річний ювілей професійної діяльності. І всі ці роки вона займається улюбленою справою - архітектурним проектуванням. Плідна праця ініціатора свята високо оцінена і відзначена. Ніна Опанасіївна Рєчка відзначена багатьма нагородами. Вручили і вітальну адресу Анатолію Ломоносову колишньому керівникові району, за активне сприяння розбудові району.

А все дійство супроводжувалося яскравим концертом від талантів міста. Олег Симоненко, Ольга Тертиця, Володимир Мажура, Вікторія Плюйко, гурт "Слав'яни"... А зіркою свята був незмінний лідер гурту "Іділія" Олег Васюков, який заспівав сьогодні не мало своїх пісень.

Ось так відзначили свято проектанти, у невимушеній та дружній атмосфері. Бажаємо усім будівельникам району лише добрих справ. Нехай ваша нелегка праця повернеться до вас добром і вдячністю. Залишайтеся такими ж цінними і затребуваними у вашій професії завжди!

 

 

 

 

вівторок, 13 Серпня 2013 08:24 | Переглядів: 908

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]