Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Олександр Пеклушенко: «Для вирішення проблеми з недостатньою кількістю дитячих садків треба застосовувати механізм державно-приватного партнерства»

Під час селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула обговорено стан реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо розвитку мережі дошкільних закладів. За словами Віце-прем’єра, протягом 2013-2014 років в Україні має бути створено 100 тис. місць у дитячих садках, нині вже утворено 17 тис. нових місць.

Також він акцентував увагу на необхідності створення в регіонах електронної єдиної бази даних реєстрації в дитсадки, які, крім того, до кінця року повинні мати власні Інтернет-сайти.

- Для вирішення проблеми з недостатньою кількістю дитячих садків треба застосовувати механізм державно-приватного партнерства. Тільки у такий спосіб ми зможемо повністю вирішити це питання. Неприйнятною є ситуація, коли одна людина отримує зарплатню розміром 1,5 тис. грн., а інша – в десять разів більше, однак за перебування дитини в дитячому садку вони сплачують однакові суми, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Під час наради порушувалося питання і щодо забезпечення загальноосвітніх шкіл теплими санвузлами у приміщеннях. Так, загалом по Україні їх потребували 3 тис. навчальних закладів. Вже відкрито близько тисячі теплих санвузлів, ще тисяча таких вбиралень з’явиться у школах до кінця року.

- Роботи щодо забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів теплими санвузлами тривають, до 1 вересня ми зробимо все заплановане. Але я хочу акцентувати увагу на іншому. На реалізацію 72 проектів цільових «зелених» інвестицій згідно з Кіотським протоколом Запорізькій області було виділено 140 млн. грн., але більш безвідповідального освоєння цих коштів я ще не бачив. Одні підрядники зривали дахи шкіл і зникали, інші вибивали вікна, треті - псували стіни і знову зникали. У результаті, п’ять шкіл області залишилися напівзруйнованими, матеріали розкрадені, а ми навіть не маємо права втрутитися у цей процес. Тому я прошу, щоб цим питанням зайнявся Уряд. Звісно, ми відкриємо абсолютно всі школи області, у тому числі ці п’ять, які ми зараз ремонтуємо власними силами, але залишати це без належної реакції не можна, адже це злочин державного масштабу, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Олександр Вілкул пообіцяв втрутитись у ситуацію, а також доручив Міністрові регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Темнику надати усі необхідні матеріали, зокрема, документи та фотоілюстрації з об’єктів Запорізької області, де зірвано план освоєння «зелених» інвестицій.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 16 Серпня 2013 09:36 | Переглядів: 599

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]