Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наркоманія – це чума ХХІ сторіччя, і якщо ми не розпочнемо з нею війну – втратимо майбутнє»

За офіційними даними, близько восьми тис. жителів області страждають від наркотичної залежності, саме стільки людей перебувають на обліку. Це один з найвищих показників в Україні. Через це поточного року правоохоронні органи посилили роботу щодо притягнення до відповідальності людей, які займаються збутом наркотичних речовин.

Про це повідомив начальник штабу ГУ МВС України в Запорізькій області Олег Курочкин

- Протягом січня-липня поточного року в області на 25% зросла кількість крадіжок, на 15% - пограбувань, у 2,5 рази – кількість шахрайств, в чотири рази – вимагань. При цьому у два рази зменшилась кількість скоєних умисних вбивств та розбоїв, на 17% - випадків нанесення важких тілесних ушкоджень, на 13% - зґвалтувань, на 1% - угонів, - повідомив Олег Курочкин.

За інформацією правоохоронця, за рівнем ефективності протидії злочинності запорізька міліція посідає третє місце в Україні, а серед восьми найбільших міст країни – перше.

- У боротьбі з обігом наркотиків ми практично відмовилися від практики документування осіб, які зберігають, але не збувають наркотичні засоби. Якщо за сім місяців 2012 року було виявлено 1205 таких фактів, то поточного року – лише 266. Натомість було значно посилено роботу щодо виявлення осіб, які збувають наркотики, - зазначив Олег Курочкин.

Так, поточного року працівниками міліції виявлено чотири організованих злочинних групи, які займалися виготовленням та збутом наркотичних речовин, а також легалізацією засобів, які було отримано від їх незаконного обігу. Одна з таких груп поставляла наркотики на територію області з-за кордону, транспортуючи їх через митний кордон України. До цих груп входило 12 осіб, якими було скоєно 25 епізодів злочинної діяльності.

- В області перебувають на обліку понад 8 тис. осіб, які вживають немедичні наркотичні засоби. За цим показником наш регіон знаходиться в лідерах. Для нарощування темпів протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотиків, нам необхідні додаткові матеріальні засоби, наприклад, один експрес-аналіз на наявність наркотичних складових в будь-якій речовині, який коштує 110 грн., а також відповідне обладнання - зазначив Олег Курочкин.

- Ми повинні винайти в обласному бюджеті той мінімум коштів, яких вистачить для придбання необхідного обладнання, навіть якщо мова йде про кілька мільйонів гривень. Також я хочу пообіцяти, що до кінця року ми спільно з представниками засобів масової інформації підготуємо телевізійний сюжет про те, як у Запоріжжі можна безперешкодно придбати наркотики. Якщо ми цього не зможемо зробити, я подарую міліції автомобіль, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 Також керівник області зазначив, що правоохоронні органи мають посилити роботу щодо виявлення так званих «перевертнів у погонах», адже таких людей можна знайти у будь-якому відомстві.

- У міліцейській бочці меду теж є ложка дьогтю, й її треба викорінювати. Історії про перевертнів у погонах з’являються не на порожньому місці. Тому треба вжити всі можливі заходи щодо виявлення таких працівників, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області нагадав, що на останній сесії обласної ради на боротьбу із злочинністю з обласного бюджету було виділено 1,2 млн. грн., які планувалося витратити на ремонт приміщень облдержадміністрації. І це не остання сума, яку отримають правоохоронці на зміцнення матеріально-технічної бази. Олександр Пеклушенко підкреслив, що так само мають вчиняти й усі райони області для створення безпечних умов відпочинку людей як і, власне, спокійного життя місцевих жителів.

Як повідомив головний лікар обласного клінічного наркологічного диспансеру Андрій Столяренко, відповідно до нового Кримінально-процесуального кодексу України лікування громадян від алкогольної або наркотичної залежності можливе лише за їх згодою, а примусове втручання заборонене. З початку поточного року в диспансері пройшла стаціонарне лікування 1601 особа, амбулаторне – 1393 особи. Крім того, отримали консультації близько 400 громадян, з них 58 взяті на облік.

Відомий в України та за її межами психіатр, психотерапевт, нарколог

вищої категорії Віталій Василенко розповів про свій унікальний метод лікування наркоманії, захищений у 2001 році патентом України, а в 1992 році - ліцензією України.

- Лікування можливе лише за тієї умови, якщо людина, яка страждає від наркотичної залежності, сама хоче одужати. Мова йде лише про стаціонарне лікування, існує шанс на 70%, що хворий одужає. Курс лікування коштує 30 тис. грн., але є категорія пацієнтів, які проходять лікування безкоштовно, - повідомив Віталій Василенко.

Олександр Пеклушенко попросив нарколога підготувати спеціальний прайс-лист, відповідно до якого за кошти обласного бюджету будуть лікуватися соціально незахищені громадяни.

- Наступного року ми передбачимо в обласному бюджеті фінансування цих заходів. У нашому місті живе та працює світило, до якого приїжджають лікуватися люди з усього світу. Ми повинні створити умови для того, щоб у цього фахівця мали можливість лікуватися й запоріжці. Наркоманія – це чума ХХІ сторіччя, і якщо ми не розпочнемо з нею війну – втратимо майбутнє, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 16 Серпня 2013 15:35 | Переглядів: 616

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]