Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Відбулася колегія облдержадміністрації

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін та голова райдержадміністрації Сергій Джуган взяли участь в засіданні колегії обласної державної адміністрації на якій підбили підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку за І півріччя 2013 року. Як підкреслив голова ОДА Олександр Пеклушенко, показники проведеної роботи дозволяють зрозуміти об’єктивну картину ситуації, визначити недоліки та оперативно скорегувати плани.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко ознайомив присутніх з основними показниками. За словами посадовця, впродовж півріччя стабілізовано ситуація в реальному секторі економіки. Індекс промислової продукції за січень-травень 2013 року склав 97,8 %. Зростання виробництва відбулося в машинобудуванні, легкій промисловості, виробництві коксу, продуктів нафто перероблення тощо. Середньомісячна заробітна плата за січень-травень 2013 року становила 3023 грн., що на 8 % більше, ніж у відповідному періоді 2012 року. Знизився рівень безробіття населення, у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 0,3 %. Крім того, протягом січня-травня створено 14 тис. нових робочих місць.

Позитивні зрушення спостерігаються в аграрному секторі економіки. Валова продукція сільського господарства в І півріччі 2013 року склала 2514,4 млн. грн. або 115,9% до завдання. Збільшено виробництво молока, яєць, кількість утримання великої рогатої худоби.

Обговорюючи ситуацію в сільському господарстві, до слова запросили одного з керівників аграрних підприємств Пологівського району – Віктора Бандурова. Перш за все, він висловив вдячність очільнику регіону за те, що в період збиральної кампанії на аграрних підприємствах не було жодного перевіряючого. Разом з тим, він порушив ряд питань, з яких аграрії потребують державної підтримки. Серед них - регулювання цін на зерно.

- Зараз ціни на ринку зерна дуже мінливі. Якщо держава візьме це питання під свій контроль, виступить основним зерновим трейдером, ситуація буде стабілізована, - висловив переконання керівник ТОВ «Агрофірма «Комунар» В. Бандуров. Також він попросив передати керівництву країни прохання від усіх запорізьких аграріїв не відміняти пільгове оподаткування: «Ми до цього поки що не готові».

- Зробимо все можливе, щоб не допустити цього. Однак, ми також розраховуємо на співпрацю і підтримку аграріїв у вирішенні соціально важливих питань територій. Якщо ви будете справжніми власниками своєї землі, жоден суворий перевіряючий не буде направлений до вас, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також учасники засідання обговорили ситуацію на споживчому ринку, а також заходи, спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки та енергозбереження, перспективи розвитку міжрегіонального співробітництва. Особлива увага була приділена створенню сприятливого бізнес-клімату.

Коментуючи виступ Віктора Ємельяненка, голова облдержадміністрації висловив побажання, щоб наступного разу в доповіді прозвучали назви територій, які не виконують планові показники.

- Ми цінуємо роботу керівників тих районів, які успішно працюють та проводимо ретельний моніторинг територій, які не справляються із завданнями. Тож наступного разу будемо озвучувати успіхи та провали в роботі, - резюмував Олександр Пеклушенко.

Також на зсіданні розглянули питання підготовки об’єкти житлово-комунального господарства області до опалювального сезону. На сьогоднішній день готовність складає 77%, наразі розпочинається оформлення відповідних паспортів.

- Не треба гнатися за показниками та називати красиві цифри, необхідно говорити правду, показувати реальну ситуацію на кожній окремо взятій території, щоб обласна влада у разі необхідності могла втрутитися в ситуацію та вжити необхідні заходи В іншому випадку жертвами цих «прикрашань» стануть самі жителі районів. Мені потрібна об’єктивна картина з котельнями по кожному району області, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Члени колегії заслухали керівників найбільш проблемних територій - Новомиколаївського, Якимівського і Токмацького районів, які доповіли про стан розрахунків за спожиті послуги та стан підготовки територій до осінньо-зимового періоду.

Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Олександр Вєрозубов проінформував присутніх щодо оснащення шкіл області теплими санвузлами.

Внутрішні теплі туалети відсутні у 61 школі області, що становить 10% від загальної кількості шкіл області, яких загалом нараховується 608. Найбільше таких шкіл в Оріхівському районі – 15, та у Пологівському – 12.

- На початку минулого століття проектами шкіл не передбачались туалети у приміщеннях, це пов’язано з проектуванням та будівництвом. Обладнання санвузлів у школах потребує як значних капітальних вкладень, так і тривалого часу. Крім того, у селах існує проблема щодо відсутності централізованого водо забезпечення та водовідводу. Для виконання всіх санітарних норм необхідно будувати водонапірні башти, що пов’язано з додатковим навантаженням на фінансові можливості району, - повідомив Олександр Вєрозубов.

Школи, в яких можна обладнати внутрішні туалети, санвузли з’являться до початку навчального року, в інших, де це буде неможливо зробити, найближчими днями встановлять біотуалети.

- Коли я був маленьким і жив у бараці, на нашій вулиці була одна вбиральня на чотири будинки. Пройшло вже понад півсторіччя, а діти досі вимушені ходити на вулицю. Це ганьба, і таке поняття, як вбиральня біля школи, треба викорінювати! – наголосив Олександр Пеклушенко.

Олександр Вєрозубов запевнив, що до початку нового навчального року ця проблема буде повністю вирішена. Також він підкреслив, що 1 вересня розпочнуть роботу абсолютно всі школи області.

Як повідомила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Конарева, в області однією з найбільших гострих проблем є стан сільських закладів культури, яких загалом нараховується 740. З них 3% знаходяться у аварійному стані, ще 38% - не опалюються. Одна з головних причин – з місцевих бюджетів майже не виділяються кошти на ремонт цих закладів.

- Нам необхідно розібратися з бібліотеками, які практично не працюють, вони мають працювати там, де є найбільший попит, наприклад, при школах. А те, що території не виділяють кошти на ремонт закладів культури, я вважаю неприпустимим. У районах, де ситуація є незадовільною, необхідно зрівняти розміри заробітної плати працівників районних рад та райдержадміністрацій. Повірте, одразу у бюджетах місцевих рад звільниться кілька десятків тисяч гривень, які слід спрямувати на ремонт закладів культури, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Крім того, на засіданні колегії була розглянута ситуація, яка нині склалася на ринку вітчизняного автомобілебудування.

Як поінформував голова правління ПАТ «ЗАЗ» Сергій Філіпенко, у поточному році зроблені конкретні кроки, які дозволять не тільки зберегти автомобілебудівні підприємства, але й забезпечити розвиток галузі. Один з них – законодавче впровадження утилізаційного збору.

- З ухваленням, а головне - підписанням цього закону кардинально змінюються правила гри на користь українського автовиробника. Ми отримуємо серйозні перспективи для роботи та розвитку. Будьте певні, весь колектив буде докладати максимум зусиль, для того щоб забезпечити динаміку в роботі, - наголосив Сергій Філіпенко.

Окремі слова вдячності прозвучали на адресу Президента України Віктора Януковича, який виступає на підтримку вітчизняного автопрому. Керівник заводу звернувся до очільника регіону з проханням передати Главі держави подарунок від колективу запорізького підприємства - ікону Покрови Пресвятої Богородиці, яка буде захищати та оберігати всі ті добрі справи, які зроблені на користь українського народу.

- Те, що зробив Віктор Янукович для Запорізького краю неоцінимо. Нагадаю, підтримка Президента - це не тільки робота Запорізького автомобілебудівного заводу, але й Запорізького заводу феросплавів. Не багато хто з вас вірив, що керівник країни піде на ці кроки, але він подолав усі перешкоди та дав нам можливості збільшити виробництво, - резюмував голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

У зв’язку із цим очільник регіону запропонував на найближчому засіданні сесії обласної ради ухвалити рішення про присвоєння Президенту України звання «Почесний громадянин Запорізької області».

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 16 Серпня 2013 19:42 | Переглядів: 667

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]