Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Сесія: урочисто і конструктивно

Двадцять сьома сесія районної ради шостого скликання розпочалася з урочистостей, адже проходила вона у День державного прапору України і напередодні Дня незалежності. Цього разу у сесійній залі були присутні не лише депутати районної ради, а й працівники державних установ, підрозділів РДА і навіть дитячий творчий колектив.

Урочисте внесення державного прапору, хвилюючі поетичні рядки про державну символіку і щирі вітання від керівництва району створили дійсно святкову атмосферу у залі. Голова райради Денис Калінін та голова райдержадміністрації Сергій Джуган наголосили, що за 22 роки незалежності в України відбулося чимало змін. Були злети і падіння, але однозначно багато чого потрібно ще здолати попереду. А тому завдання виконавчої влади, кожного свідомого українця, кожного жителя нашого району полягає у тому, щоб зробити усе, аби наповнити незалежність нашої країни справжнім змістом, докласти максимум зусиль, аби наблизити пору розквіту України! До вітань приєднався і протоієрей, настоятель Свято-Петропавлівського храму Валерій Галущенко, який відзначив, що коли людина цінує такі важливі символи державності як прапор, гімн, герб, то у її серці обов’язково житиме величне почуття гідності, патріотизму і любові до свого народу. І це викликає особливу повагу.

Присутність у залі дітей була невипадковою, а швидше символічною. Юні бандуристки зразкового ансамблю бандуристів «Веснянка» районного КПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості і туризму» під керівництвом Галини Харченко своїм чарівним співом та грою на бандурах вітали усіх учасників зібрання зі святом. Українські пісні у виконанні дівчат викликали щирі аплодисменти.

Після урочистої частини сесія продовжилася у звичному режимі. Згідно з порядком денним депутати розглянули 14 питань. Заслухали доповідь в.о. начальника управління економічного розвитку і торгівлі РДА Ольги Чубич про виконання Програми соціально-економічного розвитку Василівського району за І півріччя 2013 року. Приємно, що за підсумками загальних показників у обласному рейтингу наш район за І півріччя посідає 6 місце (за підсумками 2012 року посідав 15 місце, за І квартал 2013 – 9 місце, І півріччя 2013 – 6 місце). І це вкотре доводить той факт, що потенціал у територіальних громад є потрібно лише плідно працювати.

На цьому наголошував у своєму виступі і запрошений на сесію депутат обласної ради Сергій Грачов, який підкреслив що відтепер завдання громади не просто піднятися на лідируючі позиції, а й утримати високу планку. І над цим завданням повинен у першу чергу працювати депутатський корпус. Адже кожен з депутатів йшов на вибори зі своєю програмою, то ж реалізовуючи її, залучаючи до роботи громаду, спільними зусаллями можливо досягти плідних результатів і покращення рівня життя населення.

Заступник начальника управління фінансів Людмила Величко доповіла присутнім про виконання районного бюджету за І півріччя 2013 року. Його район виконав на 104 відсотки. Внесли зміни до бюджетних призначень та до районного бюджету на 2013 рік.

Депутати також торкнулися земельного питання та затвердили Програму з інвентаризації земель у Василівському районі на 2013-2015 роки.

Говорили і про взаємодію Василівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області з органами місцевого самоврядування щодо профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю у Василівському районі на 2013 – 2014 роки. З цього питання доповів заступник начальника, начальник міліції громадської безпеки райвідділу Віктор Малюта.

Рішення щодо більшості питань порядку денного були прийняті пакетом, оскільки всі вони попередньо детально розглядалися на засіданнях профільних комісій. То ж у депутатів жодних доповнень і зауважень не виникло.

В цілому 27 сесія районної ради пройшла оперативно, плідно на позитивній ноті.

Вл. Інформ.

 

 

 

 

п'ятниця, 23 Серпня 2013 14:10 | Переглядів: 849

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]