Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

На старті нових знань

Знову 1 Вересня зібрало на урочисті лінійки всю шкільну спільноту. Квіти, різнокольорові кульки, білосніжні банти, солідні краватки, хвилюючі погляди батьків та вчителів, веселий дитячий щебет… - все ніби як завжди, тільки не для випускників, які зустрічають своє шкільне свято знань востаннє. І не для першокласників, які цьогорік вливаються у шкільну родину. Для них все по-особливому…

Орлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів вітала школярів оновленою. За кошти «зелених інвестицій» (1 млн.529 грн.) до початку навчального року тут замінено 144 вікна, оновлено фасад приміщення. За сприяння та підтримки батьків у класах проведено ремонти, поремонтовано шкільне подвір’я. Та найголовніше - учнівський колектив школи поповнився 16 першачками. Відтепер малеча подорожуватиме по світу знань зі своєю першою вчителькою Валентиною Василівною Дементій. Досвідчений, уважний, мудрий педагог понад 35 років трудиться в школі. З-під її крила вилетіло не одне покоління учнів, то ж батьки з легким серцем та великими сподіваннями привели у її клас своїх маленьких учнів.

 Директор школи Дмитро Анатолійович Демешко щиро привітав учасників свята, подякував за підтримку і допомогу у підготовці школи до нового навчального року та, звісно побажав і учням, і батькам, і вчителям наснаги, терпіння та наполегливості. До поздоровлень приєднався і присутній на лінійці голова районної ради Денис Сергійович Калінін, який додав, що влада району пам’ятає про обіцянку відкрити у селі на базі колишньої початкової школи і дитсадок, і роботи у цьому напрямку зараз активно продовжуються. Зокрема, проект вже виготовлено, а з державного бюджету надійшли кошти у розмірі 827 тис. грн. Керівник району побажав аби новий навчальний рік був урожайним на нові творчі проекти, досягнення і злети.

На згадку про цей урочистий день першокласники отримали подарунки та вітання від випускників, гостей свята та від народного депутата В.В. Бандурова, який передав першокласникам всіх шкіл району збірки Казок про Хортицю та яскраві плакати для запису шкільного розкладу уроків.

Не менш урочисто пройшло свято 1 Вересня і у Малобілозерській ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів. Директор закладу Світлана Вікторівна Овчаренко щиросердно привітала колективи учнів, вчителів та батьків, висловивши сподівання, що новий навчальний рік принесе кожному лише позитивні враження, нові відкриття та реалізацію намічених планів. Слід відзначити, що за останній час завдяки підтримці Малобілозерської сільради школа суттєво преобразилася. Чого лише варті оновлений спортзал (такому позаздрить будь-яка міська школа) та заміна вікон у приміщенні! З гордістю сьогодні у школі показують музей бойової слави, актову залу, вітальню родинного клубу «Надвечір’я». І це не говорячи про творчо оздоблені класні кімнати і інші комфортні умови, створені для навчання дітей.

Гучними аплодисментами зустрічала шкільна родина своїх першокласників та їхнього класовода Галину Іванівну Василевську. Цьогорічний набір 1-го класу особливий, як жартували присутні, джентльменський, адже з 24 учнів - 20 хлопчиків і лише 4 дівчинки!

Спостерігаючи за цими безтурботними, чарівними, іноді, комічними обличчями маленьких школяриків, навіть не віриться, що лише декілька років тому на їхньому місці стояли нинішні випускники. Здається, в це важко вірили і самі одинадцятикласники, які традиційно цього дня вручали першачкам подарунки і, як старші друзі, зичили малечі добре вчитися і пізнавати новий світ. В очах випускників і радість, і смуток адже це їхній останній «перший дзвоник».

З побажаннями міцних знань, натхнення і витримки зверталися до учасників свята гості: голова районної ради, секретр Малобілозерської сільради, вчителі.

Позитивно і на високому рівні відзначали День знань і у гімназії "Сузір'я". На шкільному подвір'ї зібралися радісні та засмаглі школярики, батьки, гості. Зазвучав державний гімн, який урочисто відкрив це чудове свято.

Цього року гімназія прийняла у свою дружну родину 102 першо-класники, а це чотири класи! Маленькі школярики з великими та гарними букетами квітів, хоч і схвильовано, але все ж упевнено пройшли коло шкільним подвір'ям. Поряд з ними — їхні перші вчителі: Ніна Олександрівна Губа, Поліна Іванівна Попова, Любов Володимирівна Безрукова, Ольга Володимирівна Осокіна.

Раді цій чудовій зустрічі і майбутні випускники, яких у гімназії 47. Вони щасливі, що попереду мають ще один рік шкільного життя...

Всіх присутніх зі святом привітав директор Юрій Васильович Шевченко та подякував народному депутату України Володимиру Володимировичу Бандурову за підтримку та сприяння в проекті по утепленню гімназії за рахунок «зелених» інвестицій, а також батькам, вчителям та учням за відремонтовані затишні класи. Взяли слово і гості свята: голова райдержадміністрації Сергій Васильович Джуган та голова Василівської міської ради Сергій Валентинович Лобинцев.

 — Ви чекали цього дня протягом літніх канікул, адже перше вересня — особлива подія, яку з нетерпінням чекає кожний школяр, а, насамперед, першокласники та випускники, — звернувся до присутніх голова РДА. — Радісно, що цьогорік гімназія вперше прийняла у свої стіни чотири перші класи. Трішки не встигли завершити роботи по утепленню, але до кінця року гімназія обов'язково буде ще гарнішою та затишнішою. Бажаю усім гімназистам успіхів у навчанні, батькам і вчителям — знаходити спільну мову у вирішенні будь-яких питань.

Учні "Сузір'я" підготували святкові виступи: танці, пісні, а батьки за доброю традицією посипали житом першокласників. Також на урочистому заході відзначили кращих учнів та вчителів гімназії.

Свято дійсно вдалося на славу, тож позитивного настрою не зміг зіпсувати навіть перший осінній дощик. А скільки радості першокласникам принесли святкові подарунки та урочисті проводи на перший у їхньому житті урок!

Свято першого дзвоника у Василівській ЗОШ №3 розпочалося підняттям державного прапора. Усіх присутніх зі святом вітала "Юна Осінь".

Цього року здобувати знання сюди прийшли 40 першокласників, яких радо взяли "під своє крило" вчителі Людмила Петрівна Федоренко, яка має за плечима великий педагогічний досвід, та Наталія Валеріївна Паскевська.

Гордо на урочистій лінійці стояли випускники, які, дивлячись на першокласників, згадували, як колись теж уперше прийшли до школи, як промайнули ці чудові неповторні роки… Тож, щоб юні учні завжди пам'ятали їх і цю неповторну мить — перше шкільне свято, одинадцятикласники подарували дітлахам невеличкі подарунки.

На урочисту лінійку до школи завітали голова РДА Сергій Джуган, голова Василівської міської ради та його заступник Сергій Лобинцев і Олександр Губа. Поважних гостей зустрічали, як і годиться, запашним короваєм.

Усім василівським навчальним закладам міська рада подарувала папір, який їм так необхідний у роботі.

Директор школи Олександр Олександрович Маслов у своєму виступі радо повідомив, що цьогорік у школі замінили усі вікна, та подякував народному депутату України Володимиру Бандурову і районній владі за сприяння у вирішенні даного питання і постійну підтримку.

Після купи теплих слів, вручення букетів вчителям та подарунків наймолодшим учням школи солодким співом пролунав перший дзвоник, який запрошував учнів на перший урок нового навчального року.

Голова районної ради Денис Калінін побував на святі першого дзвоника у Малобілозерській школі «Дивосвіт», а працівники відділу освіти та органів місцевого самоврядування — практично у всіх школах району. Свято пройшло весело і організовано.

Кожен з нас колись стояв на місці нинішніх першокласників, то ж знає, якою важливою подією у житті є 1 Вересня, і якою непростою й тернистою може бути дорога до знань. Та коли поруч мудрі наставники, люблячі і турботливі батьки ця дорога стає світлою та доленосною. Нехай щастить!

 За матеріалами редакції «Нова Таврія»

 

 

 

 

понеділок, 02 Вересня 2013 16:03 | Переглядів: 779

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]