Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Євроінтеграція – економічно доцільна для України

За минулий рік зовнішньоторговий обіг України з Європейським Союзом склав 43,2 млрд. грн., з Митним союзом – 56,3 млрд. грн., але з низ понад 14 млрд. грн. – це гроші, які Україна сплатила за імпортований природний газ. Таким чином, торговий обіг як з країнами ЄС, так і з Митним союзом приблизно однаковий.

Про це повідомив президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов під час брифінгу з журналістами, який відбувся в облдержадміністрації.

- У Європейському Союзі дуже ємний ринок, і Україні, безперечно, вигідна євроінтеграція. Завдяки цьому ми зможемо перейти на нові законодавчі основи у галузі розвитку бізнесу, які визнані в усьому світі. Президент України Віктор Янукович глибоко переконаний у необхідності підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, тож євроінтеграція - головний зовнішньополітичний пріоритет України, - зазначив Володимир Шамілов.

За свідченням аналітиків, Європейський Союз є найбільш розвиненим економічним інтеграційним об’єднанням у світі, тут взаємні капіталовкладення складають 55% ввезення та вивезення капіталу. У країнах СНД цей показник складає 22%, у країнах Азії та в Китаї – лише 8%. Тому економічна доцільність руху України до ЄС цілком об’єктивна.

- Для центральної влади дуже важливе підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. У цьому плані економічний аспект посідає ключове значення, він спрямований на врегулювання торгових відносин. У той же час украй важливі інституціональні перспективи співпраці та розвиток інвестиційної привабливості України. В першу чергу це стосується тих країн ЄС, які не мають прямого виходу на Україну. Завдяки підписанню цього документу Україна зможе залучити великі обсяги інвестицій, - висловив переконання Володимир Шамілов.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливих негативних тенденцій у результаті підписання угоди з ЄС, Володимир Шамілов нагадав, що коли Україна вступала до Світової організації торгівлі, також було багато скептиків, і найбільше занепокоєння в них викликала галузь сільського господарства. У підсумку ж показники експорту, навпаки, значно збільшились.

- Минулого тижня я зустрічався з керівниками торгово-промислових палат з країн Євросоюзу та СНД, які вже пройшли події, які тільки очікують Україну в майбутньому. І вони підкреслювали, що складнощі були, але нетривалими та некритичними. Практика Угорщини та країн Прибалтики стимулює нас з оптимізмом дивитися в майбутнє, - підкреслив Володимир Шамілов.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 04 Вересня 2013 14:31 | Переглядів: 658

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]