Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Перші в області з індиками!

Сформувати конкурентоспроможний агропромисловий комплекс, який дозволить Україні посісти провідні місця на світових продовольчих ринках, і гідно відповісти на глобальні виклики сучасності — під таким гаслом Президента України вже не перший рік працює ТОВ "Агропромислова компанія". Сьогодні світовий ринок продовольства дає позитивні сигнали, і, згідно з прогнозами, попит на продовольство зростатиме й надалі.

Птахівництво — найбільш швидкоростуча галузь сільського господарства України, здатна у найближчі роки корінним чином поліпшити забезпечення населення високоякісними біологічно-повноцінними продуктами харчування та зміцнити продовольчу безпеку держави. У Василівському районі на сьогодні лише одне птахівниче підприємсто, і це, як не дивно, індюшина ферма. Тепер ми перші у області із індиками.

Днями голова РДА Сергій Джуган завітав до Орлянського, де нещодавно відкрито нове підприємство, яке займається вирощуванням індиків.

Директор ТОВ ""Агропромислова компанія", яке взялося за таку благородну справу, Валентина Попова розповідає:

— Прийнято рішення на базі 7 корпусів колишнього комплексу великої рогатої худоби облаштувати індичу ферму закритого циклу виробництва. Матимемо: батьківське стадо, отримуватимемо інкубаційні яйця, проводитимемо інкубовку пташенят і вирощуватимемо їх на м'ясо. Проектна потужність ферми — 35 тисяч індиків. Сьогодні їх — 2800. А ось перше яйце на фермі очікуємо у лютому 2014 року.

Нині повним ходом йде реконструкція тваринницького комплексу: капітальний ремонт приміщень відповідно до європейських стандартів, компанія закупляє виробниче обладнання — автоматизовані лінії для подачі води, кормів, вентиляції та створенння оптимального мікроклімату. Одним словом, роблять все, аби зебезпечити дотримання технологічного циклу з вирощування птиці.

На сьогодні на підприємстві створено 10 нових робочих місць (у майбутньому буде близько 30), облаштовано побутові кімнати для персоналу. Олександра Куліш — ветеринарний лікар, Ірина Охрімець — пташник, Сергій Ходаков — слюсар (на фото) — усі місцеві, поратися із індиками їм подобається, та й заробітна плата, як для села, — непогана.

Сергій Джуган побажав терпіння і наснаги у такій непростій, але дуже важливій справі для району та регіону в цілому, пообіцяв завітати через кілька місяців, щоб побачити вже дорослих індиків.

Данило Безруков

 

 

п'ятниця, 06 Вересня 2013 13:22 | Переглядів: 706

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]