Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Не дорослі, не малі, а разом вже 238 років прожили!

Для людини важливим і незабутнім є місце, де народилася, де живе, переносить хвилини радості й невдач, крізь терни іде до своєї мети, насолоджується щасливими миттями разом з своїми рідними. А тому свято, яке нещодавно відзначало село Балки, ми зустрічали по-особливому— 28 серпня у балківчан був храмовий день, а цьогорік ще й День села. Саме напередодні Успіння Пресвятої Богородиці встановлено купол на нашій церкві, яка будується.

Тепер вже маємо можливість здалеку бачити таку красу. До закінчення будівництва Храму ще далеко, але саме куполом тепер милуються мешканці і, можливо, це допоможе якнайшвидше на-збирати кошти для будівництва. 17.00. Центр села, майдан поблизу сільської ради заповнений святково одягненими балківчанами. Лунають музика, пісні. Спочатку — урочистості, і сільська рада вручає подарунки, грамоти, вітання ветеранам праці, людям, які зробили вагомий внесок у розвиток села. Попередньо комісія у складі активістів села визначила кращі подвір'я, вулиці.

Святковий концерт художньої самодіяльності додавав бадьорого настрою і не залишив нікого байдужим. Лунали пісні, проводилися конкурси, веселі ігри. Не обійшлося і без смачної каші! Окрім того, гостям пропонували запашні, смачні делікатеси, різні напої, кондитерські вироби у великому асортименті. Прямо скажу, такого свята балківчани давно не бачили і не очікували. Та буду послідовним.

З перших хвилин свята було видно, що колектив сільської ради ретельно готувався до урочистостей. Завідуюча сільським клубом Наталія Дон надала слово сільському голові Марії Радченко, яка щиро привітала усіх жителів та гостей (а їх, до речі, було немало) нашого села, побажала здоров'я, злагоди в родинах та процвітання селу.

Вітали сільчан представники районної влади, депутатського корпусу сільської ради.

Оскільки я пишу у газету про таку святкову подію, то не можу не сказати особисто декілька слів про нашу команду, очолювану Марією Іванівною Радченко. Не так давно односельці довірили їм управління громадою. Але як змінилося село! Мабуть, за період незалежності стільки не було зроблено, як за час головування М.І. Радченко! Не з кожним роком, а з кожним днем село змінюється просто на очах, стає охайним, упорядкованим і красивим.

Скажу чесно, тоді, в період виборів, мало хто був упевнений, що ця жінка зможе навести лад. Та тепер ми бачимо: такого хазяйновитого, мудрого голови, який піклується про людей і працює для них, — давно не було. М.І. Радченко на виборах проводила в маси ідею Партії регіонів, ії активно підримувала районна організація цієї політичної сили. І тепер ми переконалися: у Партії регіонів — сильні і надійні кадри.

Усіх добрих справ, які на рахунку команди Марії Іванівни, не перелічити. Досить згадати про відремонтовані дороги, впорядковані вулиці з вказівниками їхніх назв, проведені обкоси уздовж доріг. Навіть у велику спеку нині у селі немає проблеми з подачею питної та поливної води. У школах та лікарні замінені вікна, двері на металопластикові, відремонтовані покрівлі. Зараз триває капітальний ремонт дитсадка "Сонечко". Усі кошти, які надходять у бюджет сільради від підприємців, спонсорів, спрямовані на соціальний розвиток села. І це лише початок, бо ж попереду роботи — непочатий край. Потребує ремонту опалювальна система нашої "дев'ятирічки", спортивний зал школи, для шкільної їдальні потрібно закупити нове обладнання…

Ми гордимося, що на території нашого села у Балківській школі І-ІІІ ст. працює чудовий краєзнавчий музей, у якому сільрада планує також замінити вікна. Тобто планів вдосталь, і наш голова не сидить на місці. Якщо потрібно вирішувати проблемні питання, вона і в район, і в область, а треба — і в столицю поїде, а свого доб'ється.

Окрема подяка і уклін Марії Іванівні за турботу про ветеранів війни, за збереження і реконструкцію пам'ятників загиблим воїнам, за те, що підтримуються вони і навколишня територія у належному стані. Біля підніжжя завжди живі квіти, зеленіють молоді берізки… Тож недаремно пам'ятнику, що стоїть у центрі нашого села, на обласному конкурсі присудили перше місце. І у цьому немала заслуга нашого голови.

Та не будемо дуже відволікатися і повернемося до свята. Директор музею Валентина Гончаренко коротенько розповіла присутнім історію заснування наших рідних Балок. Сільчани щиро вітали нагороджених: найстаршу жительку села Анісію Миронівну Кіріченко, яка народилася 18 січня 1914 року, та новонародженого Іванка Захарова, який з'явився на світ 9 серпня 2013 року. Батькові вручили свідоцтво про народження та подарунки.

Не забули відзначити трударів колишніх радгоспів "Родіна" та "Балки". Щиро дякували підприємцям та фермерам, без допомоги яких не проходить жодне свято.

Почесне звання й табличку "Краща вулиця" отримали депутати з вулиць Садова та Матросова, а Лідії Василівні Ворошиловій вручили табличку з надписом "Кращий двір".

Культура та спорт в нашому селі тепер міцно зв'язані. Футбольна команда "Авангард" отримала від спонсора Олександра Григоровича Білого новеньку спортивну форму та взуття.

Не забули і колектив "Водограй", який за свої 5 місяців існування неодноразово запрошували на різні заходи як в селі, так і за його межами. У цей день своїми виступами вони створили для нас затишну і домашню атмосферу.

Молоде покоління співало сучасні пісні та демонструвало майстер-клас сучасного танцю. Концерт продовжувався, а мешканці села вже куштували смачний куліш від Ніни Борисівни Бєляєвої. Колектив сільської ради частував усіх охочих смачним салом з огірочками та 100-грамами для настрою.

Свято тривало, раділи дорослі, раділи і діти. Бо цього дня їм пропонували солодку вату, працювали батути, всі мали змогу поганяти на автомашинах. Дорослі смакували шашличком, підтанцьовували та співали. Приємно було спостерігати, як дорослі давали волю своїм почуттям, адже всі ми, по великому рахунку, в душі залишаємося дітьми …

Коли зовсім стемніло і свято добігало кінця, величезний феєрверк осяяв яскравим світлом площу в центрі села.

Від імені усіх балківчан, а особливо від ветеранів війни і праці, пенсіонерів дякуємо Вам, Маріє Іванівно, і всій Вашій команді за таке чудове свято. Вам вдалося подарувати нам не просто гарний настрій, а упевненість у тому, що село житиме. Спасибі за Вашу щирість, людяність, чуйне серце, віддане обраній справі — служити громаді. Зичимо усьому нашому депутатському корпусу, членам виконкому нових успіхів на шляху розбудови і соціального розвитку села. Нехай ваші задуми і плани легко втілюються у життя, а ми, балківчани, Вас завжди підтримаємо і допоможемо!

Від імені пенсіонерів села
Олександр Хоменко

 

 

 

 

понеділок, 09 Вересня 2013 16:53 | Переглядів: 632

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]