Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

84% митних декларацій оформлюється в електронному вигляді

В Україні продовжує зростати питома вага митних декларацій, оформлених в електронному вигляді. Протягом серпня 2013 року їхня доля складає 84%. При цьому, нагадаємо, в січні 2012 року митні декларації в електронному вигляді становили лише 2% від всього обсягу таких документів.

Завдяки прийняттю нового Митного кодексу та внесенню низки змін до Податкового кодексу України, постанов Кабінету Міністрів України та Правління Національного банку України, електронне декларування стало основною формою спілкування підприємців з митницею.

Сьогодні на підставі електронних митних декларацій в Україні здійснюються такі операції як підтвердження фактичного вивезення товарів за кордон, державна реєстрація транспортних засобів, зняття експортно-імпортних операцій з валютного контролю та продаж іноземної валюти для проведення розрахунків підприємствами.

За оцінками фахівців Міндоходів, запровадження електронних митних декларацій сприяє скороченню фінансових та часових витрат підприємців на здійснення митних процедур. Подальший розвиток електронного декларування можливий за умови розширення сфери використання оформлених електронних митних декларацій іншими державними органами влади.

У запровадженні нових підходів до митного оформлення Міндоходів орієнтується на стандарти Всесвітньої митної організації, а також на рекомендації фахівців Світового банку. Активний розвиток електронного митного декларування, за оцінками фахівців, є одним з факторів, що сприятиме зростанню позицій України у рейтингу легкості ведення міжнародної торгівлі Trading Across Borders, який є складовою частиною щорічного дослідження Світового банку Doing Business.

 

вівторок, 10 Вересня 2013 12:58 | Переглядів: 571

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]