Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

В області інвентаризовано майже 90% земель несільськогосподарського призначення

З 1 січня поточного року в Україні розпочала роботу автоматизована система Державного земельного кадастру, завдяки впровадженню якої стало можливим зібрати воєдино всю інформацію про земельні ділянки на території країни. Зараз органи Держземагентства України продовжують вдосконалювати ведення Державного земельного кадастру, інформаційно наповнювати його та виправляти наявні неточності.

Про це повідомив начальник Головного управління Держземагентства у Запорізькій області Іван Гашенко.

 - На сьогодні в області інвентаризацію земель несільськогосподарського призначення в межах населених пунктів виконано на площі 206,8 тис. га, що становить 86,94% від їх загальної площі. Роботи з інвентаризації земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів проведено на площі понад 100 тис. га або 89,15% від загальної площі, - повідомив Іван Гашенко.

За цими показниками Запорізька область посідає одну з перших позицій у загальноукраїнському рейтингу. Тим не менше, 77,81 тис. га, з яких 6,96 тис. га - землі в межах населених пунктів, та 70,84 тис. га – землі несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів усе ще потребують проведення робіт з інвентаризації.

 За словами посадовця, поточного року розроблено та прийнято на сесії облради Програму з інвентаризації земель у Запорізькій області на 2013-2015 роки. Загальні обсяги фінансування Програми складають 23,79 млн. грн., у тому числі за рахунок видатків обласного бюджету – 9,26 млн. грн., місцевих бюджетів – 14,53 млн. грн.

 Цього року роботи з інвентаризації земель несільськогосподарського призначення на території області просуваються вкрай низькими темпами. Так, у межах населених пунктів проінвентаризовано лише 207,51 га, на що витрачено 459,04 тис. грн., з яких за рахунок місцевих бюджетів - 10,467 тис. грн. та 448,577 тис. грн. – за рахунок інших джерел фінансування. Разом з тим, відповідно до Програми з інвентаризації земель у 2013 році ці роботи мають бути виконані на площі 2,18 тис. га земель у межах населених пунктів та 20,76 тис. га за межами населених пунктів.

 - Для активізації цієї роботи органам місцевого самоврядування та виконавчої влади необхідно вжити термінові заходи, насамперед – забезпечити їх належне фінансування, - підкреслив Іван Гашенко.

 Президентом України Віктором Януковичем та Урядом поставлено ще одне завдання: забезпечити проведення робіт з інвентаризації державних земель сільськогосподарського призначення.

 - Загалом на території області налічується 2,29 млн. га земель сільськогосподарського призначення, з яких 2,24 млн. га - сільгоспугіддя. Для проведення у 2013 році інвентаризації 102,33 тис. га земель сільгосппризначення державної власності Запорізькій області передбачено 12,279 млн. грн., - зазначив Іван Гашенко.

 З метою практичного виконання поставленого завдання затверджено графік проведення робіт з інвентаризації земель та земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Кінцевий етап робіт із затвердження технічної документації із землеустрою - грудень поточного року. Наразі в містах та районах області проводяться конкурсні тендери на визначення виконавців робіт з інвентаризації земель даної категорії.

 - Інвентаризація земель – одне з першочергових завдань сьогодення, яке в інтересах розвитку держави має бути виконано на високому професійному рівні та в найкоротші терміни. Інформаційне наповнення бази Державного земельного кадастру дозволить Україні вже найближчим часом досягти рівня розвинутих європейських країн, де кожна земельна ділянка має свій кадастровий номер, обліковується навіть кожна будівля. Для нашої країни це буде ще один рішучий крок до завершення земельної реформи та наведення порядку в земельній сфері, - підсумував Іван Гашенко.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 10 Вересня 2013 14:52 | Переглядів: 617

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]