Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Новини від оперативників ГУ Мін доходів у Запорізькій області Запорізькі оперативники виявили "конвертаційний" центр з обігом коштів у 30 млн. грн.

У серпні поточного року співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів області виявили "конвертаційний" центр, в діяльності якого використовувалася так звана "поворотна схема". Загальний обіг грошових коштів центру за період 2010-2012 років склав понад 30 млн. гривень. Наявні грошові кошти передавалися підприємствам-вигодонабувачам від суб'єктів господарювання реального сектору економіки, що мають значний обсяг неврахованої готівки грошових коштів.

Наявні грошові кошти передавалися підприємствам-вигодонабувачам від суб'єктів господарювання реального сектору економіки, що мають значний обсяг неврахованої готівки грошових коштів. Підприємства-вигодонабувачі (замовники) перераховували безготівкові грошові кошти на поточні розрахункові рахунки "фіктивних" суб'єктів господарювання, за якими передавався також пакет документів для формування незаконного кредиту з ПДВ. Надалі, шляхом оформлення безтоварних операцій, грошові кошти перераховувалися на рахунки підприємств реального сектору економіки.

У винагороду, організатори центру "конвертації" отримували грошові кошти від 6,5 до 9,5% від загальної суми, перерахованої замовниками на поточні рахунки "фіктивних" суб'єктів господарювання.

У ході обшуків вилучені печатки фіктивних суб'єктів господарювання і комп'ютерна техніка. При проведенні аналізу діяльності "конвертаційного" центру встановлений ряд підприємств-вигодонабувачів, які користувалися його послугами.

 Запорізькі оперативники перекрили шлях контрабандному алкоголю і тютюну на суму понад 650 тис. грн.

 У серпні поточного року оперативні співробітники ГУ Міндоходів у Запорізькій області в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 УК України перекрили канал постачання і збуту на території Запорізької області алкогольних напоїв контрабандного походження. В результаті проведених обшуків виявлені і вилучені товарно-матеріальні цінності на суму 584 тис. гривень, в т.ч. більше тисячі пляшок алкогольних напоїв імпортного виробництва без марок акцизного податку України ("Grey Goose", "Білуга", "Hennessy VSOP", "Courvose", "Chivas Regal 18", "Bacardi", "Black Label", "Glenhddich", "Jack Daniels", "Martell", "Absolut", "Finlandia" та інші), а також марки акцизного податку України для маркування алкогольних напоїв імпортного виробництва із ознаками підробки.

Окрім цього, запорізькі оперативники ГУ Міндоходів області в одному з торгових павільйонів обласного центру встановили факт реалізації імпортних тютюнових виробів, ввезених контрабандним шляхом. У результаті із незаконного обігу вилучено більше 7 тисяч пачок цигарок на суму 74 тис. гривень.

 На Запоріжжі фальсифіковані моторні масла розливали під брендовою маркою "ТНК"

 За сім місяців поточного року запорізькі оперативники ГУ Міндоходів області припинили діяльність 12 "підпільних" цехів. Так, зокрема, в рамках кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків, на території складських приміщень обласного центру виявили факт незаконного виробництва фальсифікованого моторного масла.

Під торговою маркою "ТНК" розливали масла невідомого походження. Придбання сировини і реалізація незаконно виготовленої продукції проводилося за готівку, грошові кошти без відображення в бухгалтерському і податковому обліку. Для формування податкового кредиту використовувалися суб'єкти господарювання з ознаками фіктивності.

У результаті проведених обшуків виявлено та вилучено товарно-матеріальні цінності на 785 тис. гривень, в тому числі моторне масло невідомого походження об'ємом 39 тис. літрів, а також паливно-пастильна продукція розлита у залізні бочки і пластикові каністри з логотипом "ТНК" об'ємом 37 тис. літрів, присадки в кількості більше 2 тис. літрів, етикетки з логотипом "ТНК" в кількості 510 штук, комп'ютерна техніка і бухгалтерські документи.

 

ГУ Міндоходів у Запорізькій області

 

четвер, 12 Вересня 2013 08:27 | Переглядів: 618

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]