Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

БАГАТСТВО З БАГАТСТВ

Три роки тому на базі Василівського лісництва створено Василівський лісгосп, у структуру якого увійшло 4 лісництва— Василівське, Оріхівське, Михайлівське та Великобілозерське. Загальна площа державного лісового фонду "Лісгоспу" — 8300 га. Основним видом діяльності є вирощування лісу. Про завдання працівників лісу і їх вирішення в інтерв'ю з керівником Василівського лісгоспу Олександром Карташовим:

— Лісове господарство району має екологічну цілеспрямованість, ліси виконують захисні, водоохоронні, оздоровчі, рекреаційні функції. Одне з основних наших завдань — забезпечення розширеного відтворення лісів, тобто створення нових лісових насаджень що слугуватимуть чудовим місцем відпочинку, створять комфортне середовище для життя людини. Але щоб реалізовувати це завдання, потрібно не лише засівати підготовлені лісоплощі, а ще й збільшувати їх. А для цього, згідно з новим земельним законодавством, ми повинні проводити роботу по отриманню державних земельних актів. На сьогодні це велика проблема. Адже з 2010 року ми не отримали жодного такого документа. Через зміни у законодавчій базі ми змушені знову і знову чекати.

Ще одна, не менш важлива проблема, — дефіцит державного фінансування. Для догляду за культурами потрібна сучасна техніка. А на власні кошти, зароблені з продажу деревини чи зернових (технічних) культур, які ми вирощуємо у невеликих обсягах, особливо не розгонишся. Проблем додають і несприятливі погодні умови, які періодично впливають на якість і кількість вирощених культур у лісорозсадниках.

— А як з кадрами?

— Вакансій немає. Та відчувається нестача фахівців за призначенням, інженерів лісового господарства. На сьогодні у "Лісгоспі" працює понад 60 осіб. У кожному лісництві вже склався свій кістяк, як мовиться, є свої наставники, приходить і молодь.

Напередодні професійного свята традиційно вітаємо кращих. Зокрема, у Василівському районі грамотою управління лісового та мисливського господарства нагороджено трактористів-машиністів лісництва Валерія Романченка та Вадима Лапутіна, майстра лісу Сергія Луфєрова, головного бухгалтера "Лісгоспу" Світлану Дериведмідь. А загалом я хочу щиро подякувати всьому колективу за сумлінну працю, з вдячністю згадати наших ветеранів галузі, на яких всі ми рівняємося, і побажати кожному міцного здоров'я, родинного затишку та процвітання.

 

п'ятниця, 13 Вересня 2013 14:00 | Переглядів: 828

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]