Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Спорт — основа життя!

День фізичної культури і спорту — свято тих, хто небайдужий до власного здоров'я, здорового способу життя та всебічного розвитку особистості. У Василівському районі таких людей чимало, як молодих, так і представників старшого покоління. Сьогодні голова районної ради Денис Калінін разом з головою райдержадміністрації Сергієм Джуганом привітали спортивну спільноту району та відзначили кращих представників спорту і спортивних тренерів, переможців та призерів спартакіади, яка проходила в цей день, ветеранів спорту.

Протягом дня на спортивних майданчиках ФОКу відбувалися змагання з волейболу серед жінок та чоловіків, з настільного тенісу, ветерани змагалися в міні-футболі. На центральному стадіоні пройшла зустріч першого туру другого кола дитячо-юнацької футбольної ліги між місцевою Таврією та командою Приморської сільської ради. Гості святкували перемогу з рахунком 1-0. Окрасою дня стала гра в рамках Чемпіонату Запорізької області серед аматорських команд 2013 року між командами «Таврія-ІнТайм» м. Василівка та «Вектор» с.Богатирьово, Вільнянського району.

Керівництвом району було відзначено і наголошено, що здоровий спосіб життя є запорукою майбутнього нації. Саме тому, такий напрямок є однією із складових нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Адже, лише гармонійно розвинута людина — освічена, високоморальна, фізично загартована, може повною мірою відчувати радість буття та забезпечувати поступовий розвиток суспільства. Тому, заняття фізичною культурою і спортом мають неабияке значення. І не лише особисте, а й загальнодержавне.

Не кожен з аматорів спорту стане переможцем змагань або чемпіоном. Але кожен, неодмінно досягне власної перемоги: отримає добре самопочуття, міцне здоров’я, молодість у будь-якому віці.

День фізичної культури і спорту – це свято стосується всіх і кожного, хто дружить з сонцем, повітрям і водою, хто цінує бадьорість і радість руху. Як шкода буває дивитися на своє дитя, яке сидить за комп'ютером, згорнувшись "калачиком", або йде вулицею, сутулячись. Нині діти добре володіють комп'ютерними іграми, і тому, віртуальними чемпіонами світу стають без фізичних навантажень. Для цього їм достатньо кількох натисків клавіш або комп'ютерної мишки. Та як відомо, без руху - немає нормального фізичного розвитку, відповідно - немає й здоров'я, основа якого - спорт.

Дитину треба виховувати не лише розумною, а й фізично здоровою. Для цього потрібно привчати її до спорту з перших днів життя. Масаж, плавання, щойно стала на ніжки — дитяча йога, гімнастичні вправи, біг... Ось тут у пригоді дієвим стає особистий приклад батьків, спільні фізкультурні заняття, здоровий спосіб життя, — головні складові успіху фізичного виховання у сім'ї.

А тих, хто таки прагне стати спортсменом, з радістю чекають у дитячо-юнацькій спортивній школі, яка діє на базі КЗ "Василівський ФОК "Таврія". Сьогодні у ДЮСШ працюють кілька відділень.

Один з масових та популярних видів спорту — секція футболу: тренери А. Мицик та В. Нестеровський (Василівка); В. Денисов та В. Брик (Дніпрорудне); Ю. Бірюк (Орлянське); М. Сидоркін (Балки); В. Зелінський (М. Білозерка); А. Анпілов (Степногірськ); А. Папуча (Скельки). Команди цих тренерів кожного року змагаються у дитячо-юнацькій футбольній лізі району. Цього року наші збірні беруть участь у першості області серед юнацьких команд: 1997-1998 р.н. (тренери В. Брик, В. Зелінський, А. Мицик) та 1999-2000 р.н. (тренери А. Мицик, В. Денисов). Попереду багато змагань, тож бажаємо їм спортивних успіхів та просто везіння.

Не меншою популярністю серед юних спортсменів користуються: важка атлетика (тренер В. Марсавін, Дніпрорудне): волейбол (Є. Власенко, С. Маслов, Василівка та Л. Багмет, Л. Яіков, Дніпрорудне); вільна боротьба (Р. Білка, А. Зінов'єв, А. Богатир, Василівка); легка атлетика (С. Алхутов, Василівка, А. Канюченко та Л. Аполосова, Дніпрорудне); баскетбол (Т. Куліш, Дніпрорудне); бокс (А. Захаров, Дніпрорудне). Всі тренери докладають максимум зусиль, аби учні щоразу демонстрували гідні результати.

Вихованці ДЮСШ ставали переможцями та призерами змагань різного рівня. А кращі випускники продовжують тренування у школі вищої спортивної майстерності: Карина Колесник (боротьба сумо) — у Київському спортивному інтернаті, Діана Богатир (легка атлетика) та Олексій Толочко (важка атлетика) захищають честь області, а Юлія Башманова (легка атлетика) — Дніпропетровської.

Ми цінуємо кожного учня, адже в епоху науково-технічного прогресу, коли більшість юнаків та дівчат обирають якусь "популярну" професію, присвятити своє життя спорту наважиться не кожен. Жага до нового, наполеглива праця, терпіння і цілковита самовідданість справі, яку любиш, — всього цього може досягти людина, яка вихована спортом.

Сьогодні ми відзначаємо свято всіх прихильників здорового способу життя — День фізичної культури і спорту. Бажаємо спортсменам, тренерам, організаторам спорту і масового фізкультурно-спортивного руху міцного здоров'я, постійної вдачі, наполегливості, наснаги, вдалих стартів і переможних фінішів, перемог в усіх справах!

 

За матеріалами газети «Нова Таврія»

 

 

 

 

субота, 14 Вересня 2013 15:56 | Переглядів: 1054

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]