Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Запорізькі аграрії розпочали осінньо-польові роботи

Під головуванням заступника міністра аграрної політики України Валерія Давиденка відбулася всеукраїнська селекторна нарада щодо проведення комплексу осінньо-польових робіт. У запорізькій студії працював заступник голови облдержадміністрації Олег Ніколенко (стажування).

Запорізька область була відзначена урядовцем з позитивного боку за формування регіонального запасу зерна для потреб хлібопекарської галузі. До регіонального резерву закладено 67,5 тис. тонн продовольчого зерна, що становить трьохмісячний незнижуваний запас.

 Що стосується осінньо-польових робіт, в області вони тільки розпочалися: аграрії чекали дощу, особливо в південних районах.

 Як повідомив Олег Ніколенко, під посів озимих культур підготовлено грунт на площі 582,2 тис.га, що становить, що становить 89% до завдання. Під урожай 2014 року всіма категоріями господарств заплановано посіяти озимих на площі 656,8 тис. га, з них 625 тис. га – на зерно. Забезпечення господарств насінням озимих зернових, діючими речовинами мінеральних добрив перевищує заявлену потребу. Сільськогосподарська техніка до робіт готова.

По закінченні селектору Олег Ніколенко провів нараду з представниками районів. Посадовець звернув увагу на необхідність більш оперативної звітності по збиранню пізніх культур, активізації роботи з підприємствами щодо наповнення державного інтервенційного фонду.

- Всі господарства повинні виконати свої зобов’язання по форвардних контрактах і доставити зерно на елеватори. Також важливе завдання – своєчасно надати матеріали про проведення інвентаризації хімічних засобів захисту рослин. І останнє: наближається Покровський ярмарок. Запорізька міська влада просить забезпечити торгівлю продукції місцевих товаровиробників у обсягах більших, ніж торічні, і за цінами нижче ринкових, - поставив завдання Олег Ніколенко.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 16 Вересня 2013 13:36 | Переглядів: 570

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]