Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Взимку безхатченкам роздадуть майже 10 тисяч гарячих обідів

У рамках експерименту в Департаменті соціального захисту ОДА відбулося засідання конкурсної комісії, на якому були розглянуті пропозиції щодо залучення бюджетних коштів для надання соціальних послуг, а саме харчування бездомних громадян узимку. Захід провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Також на ньому були присутні французькі експерти TWINNING проекту «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні», які допомагають наблизити якість соцпослуг в Україні до європейських стандартів.

Суть експерименту полягає в тому, що віднині подавати заявки на надання будь-яких соціальних послуг можуть не тільки бюджетні організації. Раніше цим займалися виключно відділення соцзахисту на місцях.

- Така система роботи дозволить розширити сектор державно-приватного партнерства, активізувати та зорієнтувати недержавний сектор економіки на вирішення соціально важливих питань. Крім того, конкурс надає нам можливість обрати найбільш якісні послуги за помірними цінами, а це відповідає основним завданням Президента України щодо покращення якості життя людей, - пояснив заступник голови ОДА Андрій Гамов.

З обласного бюджету на харчування бездомних громадян у листопаді – грудні поточного року передбачено майже 100 тис. грн. Проте на експериментальний конкурс заявку підготувала лише одна недержавна організація – Запорізька обласна організація Товариства Червного Хреста.

Голова цієї організації Костянтин Сілін висловив припущення, що забезпечення харчування безхатченків – це специфічна робота і не кожен ризикне спробувати себе у цій сфері.

- Ми багато років надаємо соціальні послуги людям без постійного місця проживання. Скажу вам, це дуже особливий контингент, і небагато знайдеться людей, які без остраху зможуть з ними спілкуватись, - зауважив Костянтин Сілін.

Члени комісії обговорили відповідність пропозицій обласної організації умовам конкурсу. Так, комплексне гаряче харчування буде надаватись не рідше ніж двічі на тиждень. Їжа має бути приготовлена з якісних продуктів, а калорійність такого обіду має складати не менше 1200 кілокалорій. Вартість харчування однієї особи складає 10 грн., дев’ять з яких коштують продукти. Місця роздачі їжі традиційні та добре відомі безхатченкам – ті самі, де роздавали обіди Товариство Червоного Хреста минулого та позаминулого року. Загалом таких місць в області 16, а за два місяці буде роздано 9990 порцій.

За словами директора Департаменту соцзахисту населення ОДА Ігоря Мещана, у місцях харчування працівники Червоного Хреста проводитимуть бесіди з бездомними громадянами, пропонуватимуть комплексну допомогу та надаватимуть направлення на медичне обстеження та дезінфекцію.

За підсумками обговорення члени комісії одностайно підтримали рішення оголосити переможцем конкурсу обласну організацію Товариства Червоного Хреста.

Завершуючи засідання, Андрій Гамов наголосив на тому, що коли пункти гарячого харчування розпочнуть роботу, кожен член комісії має особисто його відвідати, щоб пересвідчитись у якості послуг.

Від проведеного заходу поділилась враженнями представник TWINNING проекту «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні» Сесіль Шемен: «Ми спостерігали за ходом підготовки до конкурсу і можу сказати, що захід проведено дійсно на високому рівні. Працівники Департаменту соціального захисту населення забезпечують конструктивну, ефективну та оперативну роботу».

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 18 Вересня 2013 16:33 | Переглядів: 587

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]