Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

...І ГОРДІСТЬ ЗА ДЕРЖАВУ

У народі говорять: "Як влітку відпочинеш, так цілий рік працювати будеш". Тож, керуючись цією мудрою настановою, група учнів спеціалізованої естетичної школи II-III ст. «Дивосвіт» у складі двадцяти чотирьох учнів — переможців обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсів та предметних олімпіад, у супроводі двох учителів вирушила до сонячної Болгарії.

Путівки для вихованців «Дивосвіту» придбано за кошти обласного бюджету для відпочинку обдарованих дітей.

Нас привітно зустрів дитячий табір відпочинку "Happy land". На курорті "Сонячний берег" море і бассейн не давали сумувати за рідною домівкою. А вечорами весело проводили час і мали змогу виявити себе під час різноманітних ігор та змагань, цікавих конкурсів та виступах на концертах від аніматорів.

Під час прогулянки на катері Чорним морем ми насолоджувалися чарівною природою Болгарії, де відкрилися неперевершені краєвиди Балканських гір. Багато нових знань та вражень ми отримали від незабутньої екскурсії до болгарського села. Вся багато-гранність, яскравість болгарської культури чарувала школярів у ресторані "Золота бочка", який є неперевершеним своєрідним музеєм під відкритим небом. Сама атмосфера в цьому закладі передавала справжній болгарський колорит. Зустрічали нас традиційно гостинно. З'явилося відчуття, що ми перенеслись у давнину і з головою поринули в звичайні будні та свята болгар, які проживали в давні часи — ремесла, побутові речі передавали дух минулих віків. До того ж, ми мали змогу оцінити національну болгарську кухню, страви якої були настільки смачними, що навіть справжні гурмани не змогли відмовитися від цієї насолоди.

Залюбки взяли участь у традиційних болгарських іграх, під час яких з’явилися нові друзі із братніх країн.

А по закінченню програми нас чекало феєричне видовище: просто на наших очах чоловік танцював на розпеченому вугіллі, і ми ще раз переконалися у силі людських можливостей.

Наступною станцією подорожі був аквапарк «Sunny beach», де час пролетів непомітно, наче мить. Адреналін під час катання на водних гірках зашкалював. Але висота гірок була мізерною у порівнянні з фонтаном вражень, що так і бив із сердець школярів!

Ну і, звичайно, найбільше задоволення дівчатам приніс шопінг у великому торговому центрі Бургаса — "Бургаській галереї"…

Під час перебування в "Happy land" нам випала велика честь побувати на XXI Міжнародному фестивалі "Ми — двадцять перше століття", учасниками якої були делегації з 20 країн: українці, поляки, ізраїльтяни, болгари, росіяни та інші представляли свою культуру. Саме тут ми відчули велику гордість за свою державу, бо її культура самобутня і водночас невід'ємна частинка світового мистецтва. Хоч нам і довелося святкувати День Незалежності в чужій країні, та думками ми завжди були з Україною.

Від щирого серця дякуємо всьому педагогічному колективу «Дивосвіту», особливо директору Яніні Миколаївні Овсієнко за змістовний відпочинок і за можливість навчатися в такому світі творчості, натхнення і краси, де кожен може виявити обдарування.

Ми горді з того, що ми Дивосвітівці!

 

Дар’я Шовкопляс, учениця 9 -А класу

 

четвер, 19 Вересня 2013 19:41 | Переглядів: 649

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]