Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

З маленьких дітей виростає народ, з шкільної родини – держава

1 вересня 1993 р. — радісний день для всіх жителів Тополиного: у селі відчинилися двері нової, двоповерхової красуні-школи. Ініціатором побудови нової школи була голова колгоспу "Злагода" - Катерина Луценко. Відкривали школу досить урочисто, був присутній керівник району Петро Носко, багато інших гостей. А перший дзвоник у новій школі задзвенів тоді в руках маленької першокласниці Оленки Сердюк Олени і одинадцятикласника Андрія Кононенка.

Директором школи в той час працювала Марія Шевченко.

Колектив вчителів і техпрацівників брав найактивнішу участь у будівництві школи і обладнанні навчальних кабінетів. Учні разом із вчителями і техперсоналом займалися благоустроєм пришкільної території, садили дерева і квіти, упорядковували і обладнували стадіон. При школі став працювати великий сучасний спортивний зал, де учні разом з батьками проводять своє дозвілля.

І ось вже двадцять років. За цей період директорами школи, крім Марії Шевченко, працювала Валентина Гончаренко. а сьогодні колектив очолює Галина Криворотько.

За 20 років із стін нашої школи вийшли понад 300 учнів. Серед наших випускників — будівельники, медики, вчителі, міліціонери, хлібороби, викладачі вузів і технікумів.

Цьогорічного 1 вересня урочисто відзначили ювійлейний День знань. Запросили гостей з району, керівників села. Звучали щирі слова вдячності від сільчан всім вчителям школи за відкриті серця до дітей, за те, що не лише відкривають їм широкий світ знань, а й вчать добру, людяності, готують до самостійного життя.

А ще — приймали подарунки. катерина Луценко порадували школярів і вчителів музичною апаратурою (тепер у нас буде веселіше), а першокласники отримали дарунки від народного депутата України Володимира Бандурова.

Не залишились осторонь фермери Тополиного О.Величко, О.Луценко, О. Дзюба, М. Шевченко М.В. і сільгоспвиробники Відножено В.Захарченко, В. Гречко, В. Луцив, І. Михайлюк — подарували рідній школі сучасний телевізор. Велике всім спасибі.

З таким чудовим настроєм розпочали ми новий навчальний рік. Вже перший урок на тему "Наша творчість - Василівщині рідній" приніс цікаву зустріч учнів 8-10 класів з визначними людьми рідного села. Сьогодні самобутність Василівського району проявляється у щирій любові жителів до рідної землі, майстерності, творчості, самовіддачі. В нашому селі також є люди, якими пишаємося і яких наслідуємо.

На шкільне свято запросили засновника сільського краєзнавчого музею — кавалера Ордена Трудового Червоного Прапора Володимира Семеновича Гоча. З 1971 р. він працював завідуючим Тополинським сільським клубом і за цей час клуб носив звання «Заклад відмінної роботи». Ентузіазму Володимира Семеновича можна позаздрити. У жителів села і до сьогодні у пам’яті всі клубні заходи: виступи хору, ансамблю ложкарів, агіткультбригади, урочисті проводи юнаків на армійську службу і чествування ветеранів, передовиків сільськогосподарського виробництва...

Володимир Семенович налагодив тісний зв’язок культпросвітницького закладу зі школою і дитячим садочком. Разом з учнями і малюками дитсадка В.С.Гоч був частим гостем на фермах і тракторній бригаді, де вони виступали перед хліборобами і тваринниками. Клуб тоді був дійсно центром змістовного дозвілля громади. І у 1981 р. його завідуючого відзначено медаллю «За трудову доблесть», орденом Трудового Червоного Прапора.

Учні обрали Володимира Семеновича Почесним членом Ради музею школи. А у музеї незабаром з’являться нові експозиції: «Видатні люди села», «Наші випускники», «Спортивне життя».

Наша школа — школа успіху, любові і добра. Тут дуже добре дітям, а це — головне. Спасибі всім, хто допомагає цьому острівцю знань, хто підтримує нас у найблагороднішій справі — вихованні майбутнього України.

 

Тетяна Білокриницька, педагог-організатор

 

 

четвер, 19 Вересня 2013 19:46 | Переглядів: 842

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]