Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

В район прийдуть інвестиції

Голова райдержадміністрації Сергій Джуган за участю голови районної ради Дениса Калініна, першого заступника голови райдержадміністрації Михайла Солопова, голів місцевих рад, задіяних в питанні, провів робочу зустріч з керівництвом проектно-будівельних фірм, представниками китайської сторони з питань відновлення видобутку марганцевої руди та відродження Степногірської виробничої зони із залученням іноземних інвестицій.

Також в зустрічі взяли участь керівники ТОВ «Будівельник-2007», проектної організації ДП «Науково-дослідний та проектно-розвідувальний інститут промислової технології» ДП «УКР НДПРІ промтехнології».

Проведено попереднє обговорення організаційних питань щодо виділення земельних ділянок для будівництва «Підприємства з видобутку та переробки марганцевих руд Велико-Токмацького родовища» (загальна площа земельних ділянок, відведених в оренду для виконання проекту складає 270 га).

Представники компанії – інвестора надали графічний матеріал щодо розміщення об’єкту, при розробці якого встановлено, що частина земель, які необхідно задіяти, знаходиться у власності приватних осіб. Тому необхідно вирішити питання компенсації власникам даних паїв. Також виникає питання зміни цільового призначення землі - із земель сільськогосподарського призначення у землі промисловості (в рамках будівництва даного об’єкту під вирубку підпадає 24 га лісосмуг, в результаті чого буде виплачена компенсація у порядку та спосіб, встановлений чинним законодавством), проведення рекультивації звалища ТПВ на території Верхньокриничанської сільської ради, здійснення можливого залучення місцевого населення до участі в проведенні робіт, організації нових робочих місць. Зазначено щодо майбутнього отримання фінансових надходжень до місцевих бюджетів. Обговорено і визначено загальні перспективи соціально-економічного розвитку майбутньої промислової зони на території Степногірської селищної ради.

Голова РДА Сергій Джуган звернув увагу представників підрядника на необхідність інформувати райдержадміністрацію та районну раду про всі дії, які будуть вчинятися на території району в рамках реалізації даного проекту з метою повного порозуміння між сторонами, контролю за ходом робіт, а також запобігання скарг з боку населення.

Представник китайської сторони Тай Венцю подякував керівництву району за співпрацю та взаєморозуміння. Повідомив, що даний проект пройшов етап розробки технічних умов і, ТОВ «Будівельник -2007», як інвестор, хотів би найближчим часом розпочати будівництво. Проект дуже великий і багатогранний. Завершено етап проектування запланованих робіт. Пообіцяв діяти в інтересах власників та в рамках чинного законодавства. Зазначив, що для реалізації даного проекту планується виділення 500 млн. доларів США. Ці кошти підуть на створення нових робочих місць для мешканців району, а відповідно - сплати податків та зборів, що дасть змогу поповнити районний бюджет. Окрім того, планується вирішення проблем окремих територій, які стосуються водо-, газопостачання, енергозабезпечення. При видобуванні марганцевої руди будуть використовуватися найсучасніші технології, які не заподіють шкоди навколишньому природному середовищу.

Підводячи підсумки наради, С.Джуган наголосив на готовності розпочати всю необхідну роботу, співпрацювати та допомагати один одному в законодавчому руслі. Висловив своє задоволення з приводу наявності інвесторів у нашому регіоні, які забезпечать населення робочими місцями на декілька десятиліть.

В цілому, зустріч пройшла в конструктивному, взаємоприйнятному спілкуванні щодо перспектив майбутнього співробітництва.

 

Сектор внутрішньої політики РДА

 

 

п'ятниця, 20 Вересня 2013 16:15 | Переглядів: 731

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]