Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Реформування охорони здоров’я триває

— У районі повним ходом йде реформування системи охорони здоров’я. Ось вже й центр первинної медичної допомоги запрацював. Розкажіть детальніше про його призначення? - Первинна медична допомога — це основна та найважливіша ланка в системі охорони здоров'я. Первинну медичну допомогу надають лікарі загальної практики: сімейні лікарі, терапевти, педіатри - розповідає головний лікар центру ПМСД Ігор Джуган.

Первинна медична допомога включає діагностику та лікування найпоширеніших хвороб, травм, патологій. Лікарі загальної практики здійснюють профілактику захворювань, діагностують та лікують нескладні випадки захворювань, у разі необхідності — направляють пацієнтів до вузькопрофільних спеціалістів або на лікування у стаціонар. У сільській місцевості первинна медична допомога надається у сільських амбулаторіях, фельдшерсько-акушерських пунктах, медичних пунктах, у містах — в амбулаторіях загальної практики.

— Раніше людина у разі захворювання йшла до своєї поліклініки. Куди тепер вона має звертатись?

— Мешканці Василівського району як і раніше звертатимуться за медичною допомогою до дільничних терапевтів, дільничних педіатрів, сімейних лікарів у заклади охорони здоров'я, до яких вони були прикріплені за дільничним принципом.

Первинна ланка — пріоритет, бо лікарі і медсестри цих закладів працюють у безпосередньому контакті з людьми. А це важливо для профілактики, виявлення складних хвороб у їх початковій стадії, коли ще можна запобігти ускладненням. На сімейних лікарів покладена відповідальність комплексного підходу до пацієнта, призначення лікування з урахуванням індивідуальних особливостей хворого, забезпечення тривалої й безперервної медичної допомоги залежно від потреб пацієнта.

Для того, щоб звернутись за допомогою до вузькопрофільних спеціалістів Василівської ЦРЛ (хірург, терапевт, ЛОР, окуліст та інші), необхідно спочатку одержати направлення від свого сімейного або дільничного лікаря за місцем проживання.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

п'ятниця, 27 Вересня 2013 17:04 | Переглядів: 607

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]