Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

У "Васильку" вирує життя!

Діти. Тендітні, веселі, безтурботні… Наче промінці теплого сонечка, зігрівають сердця батьків, які є для них першими наставниками й друзями, осередком турботи й любові. Підростаючи, малята пізнають світ та розширюють своє оточення у не менш люблячій родині — дитсадку. Саме таким рідним, близьким та затишним для 170 василівських малят став дошкільний навчальний за-клад "Васильок", який цього року відзначив свій ювілей — 25 років.

— Наш дитячий садочок на 140 місць, який, до речі, назвали на честь міста, був відкритий 1 вересня 1988 року на мікрорайоні 40 років Перемоги. Наш заклад збудував тодішній ВЗТО, — розповідає завідуюча дитсадком Тетяна Станіславівна Матрос (на знімку з колегами). — Нині садок у комунальній власності Василівської міської ради. Від створення і до сьогодні садочок зберігає однакову кількість груп — шість. У нас функціонують дві групи раннього віку, одна — молодшого, одна — середнього та дві — старшого. За 25 років роботи дитсадок "Васильок" випустив у життя більше 750 дітей.

— Скільки людей працюють у закладі?

— 16 досвідчених педагогів з вищою і середньою спеціальною освітою. Всього працівників — 33. Кадри спрацьовані, дружні. Колектив ДНЗ працює у тісній взаємодії з батьками. Вся робота спрямована на збереження здоров'я малюка, формування соціальної компетентності дитини. Наше завдання: створити здоров'язбережувальний освітній простір для дітей, підвищити якість дошкільної освіти, забезпечити однакові стартові можливості усім дітям для успішного шкільного навчання. Такі завдання вимагають багато зусиль. Не завжди вистачає коштів на ремонти та придбання необхідних матеріалів, але ми працюємо.

— Які умови для розвитку та навчання дітей у дитсадку?

— У нас затишні групи та освітній простір завдяки підтримці міської ради, батьківської громади, шефської організації, якою й по нині залишається ВАТ "ВЗТО". З їх допомогою ми маємо можливість приймати дітей в дитсадок, дбати про їх фізичний та моральний розвиток. За останні роки придбано холодильне обладнання та дитячі меблі, побудовано новий дах, зроблено частковий ремонт каналізаційно-водопровідної системи, тощо. Також ми були дуже раді "зеленим інвестиціям", за рахунок яких замінені двері та вікна. На жаль, на сьогодні ще не починали оздоблювальні роботи, тож є небезпека, що незакінчені роботи можуть призвести до холоду та сирості у приміщення груп. Фінансові витрати на це кошторисом передбачені, але кошти поки що не надходять.

Щиросердно дякую батьківській раді, міській раді за постійну турботу й розуміння. Вчора вихователі і працівники дошкільних навчальних за-кладів відзначали своє професійне свято. Тож щиро вітаю усіх колег, зичу щастя, здоров'я та благополуччя вам і вашим сім'ям!

У районі функціонують 19 дошкільних навчальних за-кладів. Їх відвідують 2163 дитини. Навчально-виховний процес здійснюють 245 педагогів та 313 працівників обслуговуючого персоналу.

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

п'ятниця, 27 Вересня 2013 17:07 | Переглядів: 640

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]