Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

А ваші діти після 22-ї вдома?

У травні Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час». Внесені у законодавство зміни регламентують особливості перебування дітей у таких закладах.

Відповідно до цього внесено зміни у Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-850 грн.). За повторні порушення власники підприємств чи уповноважених ними осіб заплатять вже від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян"(850-1700 грн.).

А Закон України «Про охорону дитинства» доповнено статтею 20-1, у якій наголошено: «діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов'язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті».

Власники закладів у цей час мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Прийняття змін було обумовлено необхідністю вдосконалення законодавства саме в інтересах дітей — як в частині посилення відповідальності дорослих осіб за захист їх прав, так і в частині безпеки дітей (перебування яких у таких закладах без супроводу батьків у нічний час значно підвищує вірогідність того, що вони стануть жертвами злочину).

Також ураховувалося, що перебування дітей у закладах, де присутні вживають алкогольні напої та тютюнові вироби, негативно впливає на моральні якості та здоров'я підростаючого покоління, спотворює загальний культурний розвиток.

Звертаємося до керівників навчальних закладів та батьків: візьміть дану інформацію на озброєння, адже у нас з вами спільна і відповідальна робота — виховання підростаючого покоління.

 

Олена Білоконь,
начальник служби у справах дітей РДА

 

п'ятниця, 27 Вересня 2013 17:14 | Переглядів: 635

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]