Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Два крила в долі дитини

Мама і тато — два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, виведуть у повноцінне життя. Мамою і татом можна стати, народивши малюка, але мамою і татом можна стати усиновивши її. День усиновлення відзначається відповідно до Указу Президента України в день великого православного свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. І 30 вересня вітали тих донечок і синів, які знайшли своїх батьків в усиновленні. Їм може бути і півроку, і два, і п'ятнадцять і навіть тридцять років, але це завжди буде їх свято.

А також дякували усиновлювачам, адже цей день — свято люблячої та міцної сім'ї.

Поряд з цим не забуваємо і про тих хлопчиків та дівчаток, які ще чекають такої бажаної для них родини. На жаль, у дітей старшого віку менше шансів знайти сім'ю, ніж малюків. Це також стосується і дітей, які мають певні проблеми зі здоров'ям, родинних груп дітей, для яких влаштування до нової сім'ї не повинно затьмарити болем розлучення з братами та сестрами й втратою родинних зв'язків

Оцінюючи результати роботи з усиновлення за 9 місяців, відзначимо: найбільше значимим досягненням стало привернення суспільної уваги до проблем дітей, а особливо до дітей, які залишилися без батьків. Тому служба у справах дітей веде робота у напрямку подальшого розвитку саме сімейних форм виховання, які забезпечують право дитини на сімейне оточення. Тільки в повноцінній сім'ї дитина отримує той комфорт і любов, до якого прагне нормальна людина.

На сьогодні у районі понад 220 дітей, які залишилися без батьків. З них 177 проживають в сім'ях опікунів, 29 — у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

За 9 місяців усиновлено громадянами України 8 діточок нашого району.

З нагоди Дня усиновлення у Запоріжжі проведено обласний захід. Делегацію району представляли опікуни/піклувальники, прийомні сім'ї, батьки-вихователі — всього 18 осіб. Учасників заходу урочисто привітали керівники області. Батьки-вихователі нашого дитячого будинку сімейного типу Олена Степанівна і Сергій Васильович Передерії отримали в подарунок ноутбук, грамотою ОДА нагороджено піклувальника Ганну Петрівну Солоп. Всі члени делегації отримали цінні подарунки.

Шановні жителі району! Вітаємо всіх вас зі святом усиновлення і дякуємо всім тим, хто зігрів своєю батьківською любов'ю, турботою дитину-сироту.

 

 

вівторок, 01 Жовтня 2013 11:25 | Переглядів: 642

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]