Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Фестиваль «Покрова на Хортиці» продовжує добрі козацькі традиції

У Запорізькому Вознесенівському парку стартував IV Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці». В урочистому відкритті заходу взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко, заступник голови облради Світлана Абдурохманова та Запорізький міський голова Олександр Сін.

Перлиною дня стало встановлення запоріжцями рекорду України з приготування козацької щерби в одному котлі. На приготування 1000 літрів рибної юшки у кухарів пішло 250 кілограмів риби та 50 кілограмів овочів. Зафіксували рекорд представники книги рекордів України, які й вручили відповідні дипломи Віктору Ємельяненку та Олекандру Сіну.

 Нагадаємо, торік запоріжці також установили рекорд України по приготуванню найдовшої домашньої ковбаси.

 У цей день запоріжцям запропонували ознайомитися з експонатами виставки раритетів козацької доби з фондів краєзнавчого музею та Національного заповідника «Хортиця», яка працювала біля пам’ятника Святославу Хороброму. Разом із запоріжцями Віктор Ємельяненко оглянув срібну фігурку орла (один з експонатів «Вознесенського скарбу»), а також меч Святослава.

 Офіційне відкриття IV Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» відбулося біля пам’ятника Святославу Хороброму.

 - Я щасливий, що живу на запорізькій землі, яка має таку багату, яскраву та героїчну історію. Маємо докласти всіх зусиль, щоб зберегти принципи козацтва: щиру любов до Батьківщини, мужність, силу та звитягу, - зазнчив, відкриваючи фестиваль, Віктор Ємельяненко.

 Також посадовець додав, що завдяки таким представницьким заходам збільшується кількість туристів та підвищується інвестиційна привабливість Запорізького краю, що відповідає завданням, поставленим Президентом України.

 У цей день відбулося традиційне посвячення у козаки кращих вихованців Запорізького учбово-виховного комплексу «Запорозька Січ» військово-споривного профілю, а також дитячо-юнацької спортивної школи «Спас».

 Новопосвячені козачата продемонстрували свої вміння та навички козацької боротьби.

 Також у цей день відбувся Міжнародний турнір «Лава на лаву» на Кубок Ярослава Мудрого.

 Фестивальні заходи триватимуть у Запоріжжі до 14 жовтня. У рамках козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» заплановано проведення презентації виставки ікон «Пресвята Покрова» у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці (9.10.2013 року).

 11 жовтня у Совутиній балці Національного заповідника «Хортиця» буде показано ландшафтну театралізовану виставу «Тарас Бульба», а 12 жовтня там же відбудеться театралізована реконструкція козацького бою, організована українськими акторами спільно з Посольством США в Україні.

 

 Управління у справах преси та інформаціїЗОДА

 

понеділок, 07 Жовтня 2013 10:53 | Переглядів: 615

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]