Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Василівці ярмаркували!

Пшениця, кукурудза, картопля, капуста, морква соковита, буряки і баклажани, помідори й перець... Розмаїття цукерок і печива. А що вже ковбасів вибір та хлібної випічки, то й говорити нічого — на будь-який смак! 5 жовтня на традиційний Покровський ярмарок у Запоріжжя з нагоди 243-річчя обласного центру і чергової річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників з’їхалися з усього регіону.

У ярмарковій торгівлі взяли участь всі райони області, кожний з них підготував презентацію своєї території. На ярмарку працювали понад 370 торгових підприємств регіону, велика кількість підприємств з інших областей України.

У порівнянні з минулим роком кількість учасників зросла приблизно на 15%, тому організаторам довелось навіть протяжність ярмаркової території збільшити на 947 метрів.

А яка виставка квітів! Розмаїття фарб і розкоші. Дивуєшся: невже це творіння природи і людських сердець. Одна з центральних композицій присвячена 70-річчю визволення Запоріжжя від нацистських загарбників, ще одна «родзинка» — символічна мапа України з висаджених квітів. Напрочуд насиченою була культурно-розважальна програма для дітей та дорослих.

Гідно представила себе і Василівщина. У нас були справжні дива! Чарівні вироби з глини, із шкіри, тканини, паперу, вишиванки, шиття і плетиво, та ще всього стільки цікавого, що ні в казці сказати, ні пером описати, бо це ж — ярмарок! Скільки кукол нашили василівські майстрині, вишивок надбали, змайстрували різних поробок — очі розбігаються. Віра Олонець з Малої Білозерки, Лілія Теретьєва, Генадій Острогляд, Григорій Яцик, Галина Лолетіна, Марія Васюкова з Василівки, Тетяна Саєнко з Балок, Олена Діденко з Дніпрорудного.. А ще З. Дмитренко, Г.Ігуменова, юні майстри з Малобілозерської школи «Дивосвіт». У виробах їхніх рук і сердець — краса, любов до навколишнього світу, вміння бачити його по-своєму.

Ярмарок. Керівники району Денис Калінін і Сергій Джуган зустрічають поважних гостей — першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Ємельяненка і першого заступника голови обласної ради Світлану Абдурахманову хлібом-сіллю, представляють все, чим багата Василівщина, пропонують коронні страви, оригінальні вокальні та танцювальні композиції. І фото на згадку з василівцями, як данина шани нашим трудолюбивим і вмілим людям, тим, хто щиро любить свій край і щоденно збагачує його. І навіть погода того дня, попри попередні дощі й завірюху, порадувала ярмаркуючих, обласкала їх осіннім теплом.

А радості серцю додають веселі пісні і гумор, танці, забави та анекдоти, бо це ж — ярмарок! Артистка, яка вже стала у нас народною — Валентина Лисенко з Дніпрорудного з гуртом «Співочий колорит», неперевершена «Хуторяночка» з Малої Білозерки, співочі групи центру культури і дозвілля — «Гарячі серця» у складі Юлії Бабкової, Олега Симоненка, Альони Ващенко, Яни Василини, «Вегас», де керівником Олег Васюков. Голоси ж які! І майже весь час нашим аматорам сцени підспівували запоріжці — дуже багато людей зупинялися саме біля Василівського павільйону і підтримували щирими оплесками творчість наших майстрів.

Поярмаркували на славу: себе показали — інших побачили. На те він ярмарок.

ПРЯМА МОВА

Сергій ДЖУГАН, Денис КАЛІНІН:

— Велика вдячність всім, хто взяв участь у підготовці і проведенні Покровського ярмарку, на якому Василівський район був гідно представлений: всім сільським радам і їх керівникам, виробникам продукції, особливо ТОВ «Пролісок Агро» (Андрій Бородай) і ПП Смирнов Генадій, підприємцям Г. Клімашевській, Е. Гасанову з Дніпрорудного і Р. Алієвій з Василівки, відділам освіти, культури РДА, всім працівникам і артистам ЦКД, керівникам Василівського ліцею, райвідділу міліції і Степногірській ЗОШ. Спасибі всім, хто є патріотом своєї маленької батьківщини, прагнув показати всю велич і красу Василівського краю та його мешканців.

За матеріалами газети «Нова Таврія»

 

 

 

 

 

вівторок, 08 Жовтня 2013 11:41 | Переглядів: 959

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]