Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У Запорізькій області відкрито 330 рахунків для сплати єдиного соціального внеску

Для сплати до Держбюджету єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у Запорізькій області відкрито 330 розрахункових рахунків за балансовим рахунком 3719: по 10 рахунків у кожній інспекції. Додатково відкрито 10 рахунків для платників, які перебувають на обліку в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі.

Крім того, розмежовані рахунки по територіях міст і районів Мелітополя, Токмака і Бердянська.Як зазначила під час брифінгу завідувач сектора адміністрування єдиного соціального внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Запорізькій області Лариса Страхова, інформація про розрахункові рахунки для сплати ЄСВ розміщена на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів, на сайті ГУ Міндоходів у Запорізькій області і на стендах територіальних інспекцій.

– Для платників, які використовують найману працю працівників, розмір ЄСВ встановлюється у відсотках від суми нарахованої заробітної плати. Тарифи встановлені відповідно до класу професійного ризику підприємства, яка визначається Фондом соціального страхування від нещасних випадків при реєстрації платника. Дана категорія платників зобов'язана сплачувати єдиний соцвнесок під час кожної виплати зарплати, при цьому внесок повинен бути перерахований не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним. У ці ж терміни, тобто до 20 числа, надається звіт, – роз'яснила Лариса Страхова.

Для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування базовим періодом є календарний рік. Вони сплачують ЄСВ у вигляді авансових платежів: до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада. Остаточний розрахунок проводиться до 10 лютого року, наступного за звітним, на підставі даних річної податкової декларації.

Стосовно осіб, які займаються незалежною професійною діяльністю, остаточний термін сплати внеску – 1 травня, термін надання звіту – 1 травня року, наступного за звітним.

Фізичні особи-підприємці спрощеної системи оподаткування повинні до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом сплачувати внесок у сумі не менше мінімального страхового внеску, а саме 34,7% від мінімальної зарплати.

Порушення термінів перерахування соцвнеску тягне за собою відповідальність у вигляді застосування фінансової санкції у розмірі 10% від несплаченої суми і 0,1% пені за кожен день прострочення.

– Платники податків повинні пам'ятати, що порушення фінансової дисципліни зі сплати внесків має негативні наслідки і позначається на надходженнях до Державного бюджету і на соціальному захисті громадян у вигляді невчасної виплати пенсій і допомоги. У свою чергу органами Міндоходів проведена вся необхідна і організаційна підготовка для створення комфортних умов для платників, – зауважила Лариса Страхова.

 

Головне управління Міндоходів у Запорізькій області

 

середа, 09 Жовтня 2013 13:10 | Переглядів: 693

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]