Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Їдальня та відділення для дітей-інвалідів

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України у районі втілюються у життя відповідні заходи: будують нову шкільну їдальню, ремонтують школи і дитсадки. Днями дані об'єкти відвідали голова райдержадміністрації Сергій Джуган та його заступник Любов Ханенко. Спочатку завітали у Дніпрорудненську ЗОШ І-ІІ ст.(на знімку), де саме завершується будівництво їдальні.

Як повідомила директор школи Любов Прінь, учнів годують два рази на день: за рахунок батьків і за бюджетні кошти. Всього ж у школі навчається 118 дітей. Нове, просторе та затишне приміщення, яке розраховане на 120 місць, незабаром зустрічатиме дітей гарячими сніданками та обідами. Штат нової їдальні складатиметься з трьох чоловік, з яких два — кухарі. На сьогодні вже закуплено необхідне обладнання, у будівлі продовжуються внутрішні роботи.

А у Дніпрорудненській школі "Талант" проведений ремонт даху. Про хід виконання робіт керівнику району повідомила директор Олена Здор. Також у "Таланті" відбулася зустріч з адміністрацією закладу, керівництвом УСЗН, "Територіального Центру", мешканцями міста. Темою обговорення стало створення відділення денного догляду для дітей-інвалідів.

— Сьогодні в системі соціального захисту населення діє понад 300 установ, які надають реабілітаційні та соціальні послуги більш як 20 тисячам дітям-інвалідам. У нашому районі у даній послузі мають потребу 37 дітей-інвалідів. Президент поставив завдання запровадити комплексну послугу денного догляду для таких дітей. Це передбачається виконати, використавши діючу мережу, шляхом створення відділення денного догляду у приміщеннях "Таланту". Такий крок є позитивним зрушенням як для розвитку, проведення дозвілля та спілкування дітей-інвалідів, так і дасть можливість батькам влаштуватися на роботу, покращити матеріальне та психологічне становище сім'ї, — зазначив голова РДА.

Присутні на зустрічі мами, які мають дітей-інвалідів, погодилися з таким рішенням і покладають надії, що це починання буде втілене у життя.

Після обговорення всі присутні оглянули матеріальну базу школи, наявні приміщення, басейн. Було вирішено розробити проект створення даного відділення, працювати у тісній взаємодії з школою, батьками, місцевою владою, аби досягти поставленої мети та покращити життя дітей-інвалідів.

 

За матеріалами газети «Нова Таврія»

 

п'ятниця, 11 Жовтня 2013 12:18 | Переглядів: 651

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]