Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Соціальні послуги стають доступнішими і якіснішими

Зокрема, в центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в нашій області було додатково введено 442 посади фахівців і нині їх штат складає 610 одиниць. Значна увага була приділена відбору і навчанню спеціалістів. Унаслідок цього різко зросла результативність роботи служб, - повідомив Андрій Гамов. Про шляхи вдосконалення роботи соціальних служб щодо повного охоплення соціальними послугами вразливих верств населення йшла мова на брифінгу, який провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов. Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в роботі соціальних служб відбулися суттєві позитивні зрушення.

За даними посадовця, за дев’ять місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року майже в 12 разів зросла кількість виявлених сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Нині під соціальним супроводом перебувають 6,5 тис. родин, що в дев’ять разів більше. За кількісним зростанням цим показників стоїть збереження сімей, повернення дітей з інтернатних та інших закладів у біологічні родини, попередження ризиків позбавлення батьківства і направлення дітей в інтернати. Загалом з початку цього року спеціалістами служби здійснено соціальне інспектування 30 тисяч сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 Нині перед місцевими органами влади стоїть завдання максимально використати потенціал соціальних служб, зробити соціальні послуги доступними для всіх, хто їх потребує – проблемних сімей, пенсіонерів, самотніх людей тощо. За словами Андрія Гамова, для цього Міністерство соціальної політики вийшло з ініціативою створення на місцях так званих «прозорих» офісів.

 - Мова йде про розташування в одному приміщенні всіх служб, які надають різні соціальні послуги. Це був би ідеальний варіант, коли людина в одному місці може оформити всі документи і отримати весь комплекс соціальних послуг. Звичайно, одномоментно зробити це по всій області неможливо. Але ми визначили дві території, які найбільше готові – це місто Енергодар та Жовтневий район Запоріжжя, де буде запроваджено цей пілотний проект. А за підсумками його апробації будемо рухатися далі.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 16 Жовтня 2013 13:45 | Переглядів: 577

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]