Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Українська пісня – рай! Хоч ти слухай, хоч співай.

Існує легенда: коли Бог наділяв країни певними дарами, то Україна через свою сором'язливість підійшла останньою й отримала єдине, що ще залишилося у Всевишнього - пісню. От і співала віками. І в щасливу днину, і в негоду, і на свята за чаркою, і в полі на роботі... З піснею повставало Запорожжя на турків, татар і поляків, з піснею йшли нащадки козаків-січовиків — стрільці січовії — на бій з ворогом, з піснею на вустах помирали за волю України патріоти.

Чи не піснею й вижила Україна… Не менш співочим є і наш Василівський край.

Хто бував на районних та Покровських ярмарках, на святах у місті гірників міг особисто переконатися, яку родзинку до будь-якої святкової програми вносить виступ Дніпрорудненського вокального тріо «Співучий колорит» ПК «Гірник», у складі якого співають Валентина Лисенко її донька Оксана Беспалько та Таміла Цимбаленко. Якщо звучать запальні українські пісні чи частушки у їхньому виконанні, ноги так і просяться у танок, посмішка мимоволі з’являється на обличчях слухачів, а настрій і заряд бадьорості буде забезпечений вам на весь день.

Щиро пишається вокальним колективом директор ПК «Гірник» Наталія Лучко:

— Без цього чудового тріо жодне свято не обходиться, — розповідає Наталія Валеріївна. — Учасниць колективу Валентину Лисенко, Оксану Беспалько та Тамілу Цимбаленко дніпрорудненці знають давно, оскільки вони з піснею дружать усе своє життя, то ж виступали і раніше на сцені нашого палацу культури. Спочатку був дует мами і доньки (Валентини Лисенко та Оксани Беспалько) «Родинне тепло», паралельно кожна виступала і сольно, а згодом разом з Тамілою Цимбаленко вирішили створити ще й тріо. У цих дівчат величезний творчий потенціал. Їхній репертуар настільки вдало підібраний, що до будь-якого свята знаходяться влучні пісні, які не залишають байдужими жодного, хто прийшов на концерт. До того ж, кожна з вокалісток тріо ще й керівник окремого вокального колективу. Наприклад, гордістю Валентини Лисенко є її маленькі підопічні із фольклорного ансамблю «Намистечко». Оксана Беспальченко керує вокальним ансамблем «Бриз», а Таміла Цимбаленко — керівник народного хору «Калинонька».

«Співочий колорит» і справді закоханий у музику і спів з юних років. Досить поцікавитися біографією кожної із учасниць і стає зрозуміло, талановиті люди талановиті у всьому.

Валентина Лисенко за плечима має 35-річний стаж роботи музичним керівником у дитсадку. І що особливо цікаво, музичній грамоті жінка стала вчитися у дорослому віці, після закінчення Педагогічного училища, оскільки зрозуміла, це — її. Недарма ж батько з дитинства прищеплював їй любов до пісні, граючи на баяні, влаштовуючи вдома справжні свята. То ж і Валентина з легкістю освоїла гру на акордеоні і передала любов до музичної творчості донці Оксані.

Перейнявши естафету від мами і плекаючи мрію зростати творчо і професійно, Оксана закінчила Мелітопольське культурно-освітнє училище, а згодом Київський Національний університет культури і нині вже має як своїх прихильників, так і послідовників у співочій діяльності.

Таміла Цимбаленко родом з мальовничої Черкащини, хоча Василівщина давно стала другою батьківщиною. То ж не оспівувати красу рідного краю, щирість української душі просто не може. За плечима також багаторічний досвід роботи у сфері культури, а успіхи хору «Калинонька» — її особиста гордість.

У цього чарівного тріо купа творчих планів, та як по-секрету розповіла нам Валентина Лисенко, окрім концертів і тематичних свят вони б хотіли знову взяти участь у Міжнародному фестивалі «Купальські зорі», який щороку проходить у м. Гола Пристань Херсонської області на свято Івана Купала. У 2009 році дует «Родинне тепло» вже виступав на цій сцені, і ось тепер хочуть поїхати утрьох — «Співочим колоритом».

Щиро бажаємо учасницям тріо нових творчих здобутків, підкорення нових сцен і підтримки як від прихильників, так і від тих, хто опікується культурною сферою. Нехай щастить!

 

За матеріалами газети «НТ»

 

середа, 16 Жовтня 2013 16:01 | Переглядів: 634

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]