Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Президент України визначив завдання для уряду та органів місцевої влади

Під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося виїзне засідання Ради регіонів у м.Борисполі Київської області. У заході взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко та голова обласної ради Віктор Межейко. На засіданні порушено широкий спектр соціальних та економічних питань, за підсумками розгляду яких Президентом надано низку доручень.

Зокрема, Президент України Віктор Янукович вимагає від керівників центральних та місцевих органів влади розглянути питання забезпечення житлом дітей-сиріт, які досягли повноліття. «Ми з вами добре знаємо, що, коли ці діти виростають, їм нема де жити і де працювати. На цьому в них завершується життя. Про них нема кому подбати, крім держави. І цією програмою треба опікуватись уже сьогодні, тому що ця проблема існує сьогодні, а далі вона буде ще більше загострюватись, і нам її треба вирішувати», - сказав Президент.

За словами Глави держави, найближчими роками треба забезпечити житлом майже 20 тисяч дітей-сиріт, які повинні бути готові для дорослого життя.

Крім того, Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів провести засідання з питань розвитку дитячих будинків сімейного типу, які мають стати альтернативою неефективній системі інтернатів.

Блок питань стосувався розвитку сільськогосподарського виробництва та сільської інфрастуктури. Так, Президент України Віктор Янукович доручив Уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва.

«Якщо ми не будемо вкладати кошти в сільську інфраструктуру, якщо ми не будемо будувати дороги, якщо ми не будемо будувати житло для селян, село не буде розвиватися», - сказав Глава держави.

Президент звернувся до Міністерства регіонального розвитку, Міністерства аграрної політики та продовольства з вимогою спільно розробити програми розвитку інфраструктури села, будівництва житла для людей та об'єктів інфраструктури.

Також Віктор Янукович наголошує на важливості розвитку фермерських господарств, сімейних ферм та створення мотивацій для них.

«Сьогодні ми занадто захопилися великотоварним виробництвом, а фермерське господарство сьогодні кинуте напризволяще - немає належної уваги з боку держави», - сказав Віктор Янукович.

Крім того, Президент України Віктор Янукович доручив розробити окрему програму будівництва місцевих доріг на 2014 рік.

 

За матеріалами прес-служби Президента України

 

середа, 16 Жовтня 2013 19:07 | Переглядів: 567

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]