Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

З 1 по 31 жовтня— «Місячник добровільної легальної зайнятості"

Легка зайнятість

Офіційне працевлаштування — це не лише вимога законодавства. Це, перш за все, — гарантія прав найманого працівника на стабільну роботу, заробіток, своєчасну відпустку та соціальні виплати. По-друге, це впевненість роботодавця у своєму робітникові, який з офіційним працевлаштуванням отримує не лише права, але і обов'язки.

У Василівському районі під керівництвом райдержадміністрації розроблені заходи щодо проведення "Місячника добровільної легалізації зайнятості». І один з цих заходів — «круглий стіл» за темою: «Легальна зайнятість — спільна відповідальність». Головувала на засіданні заступник голови РДА, заступник голови районної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Л. Ханенко. Було запрошено 45 роботодавців.

У виступах начальника УСЗН З. Савран, начальника управління Пенсійного фонду України у районі Л.Цибульняк, головного державного інспектора Токмацької ОДПІ ГУ Міндоходів у Запорізькій області О.Трохименко, директора райцентру зайнятості О. Грушко, начальника відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у районі Ю.Назаренка прозвучала тривога за високий процент неоформлених працівників. Вони висловили конкретні пропозиції щодо удосконалення законодавчої бази у цьому питанні, організації роботи у районі.

Директор районного центру зайнятості Олена Грушко разом з учасниками обговорювала актуальні питання з легалізації праці, у своєму виступі наводила приклади щодо використання роботодавцями робочої сили без легального оформлення трудових відносин. Особливу увагу приділила захисту найманих працівників: було зазначено, що у разі перебування працівника в нелегальних трудових відносинах (без договору, контракту), він позбавляється державних гарантій щодо його соціального захисту на період безробіття.

Всі прийшли до висновку, що легалізація трудових правовідносин не лише вирішить соціальні питання найнятих робітників, але і значно збільшить надходження до місцевих бюджетів. Тож реєстрація цих відносин — це соціальний захист, трудові права і достойне пенсійне забезпечення кожного громадянина.

Також йшла мова про дотримання чинного законодавства, зокрема, відповідно до ст. 4 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" особа набуває статусу застрахованої особи з дня укладання трудового договору. У разі отримання статусу безробітного вона має право на допомогу по безробіттю в залежності від страхового стажу. Роботодавець, який наймає працівників на легальній основі, з дня реєстрації його в службі зайнятості набуває статусу платника страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

В рамках проведення "Місячника» пройдуть також виїзні семінари на території міськсельрад: «Легальна зайнятість — реальні соціальні гарантії».

Звертаємось до роботодавців: проявіть активну позицію та покажіть приклад: легалізуйте найману працю. Сподіваємось на вашу гідність. Беріть приклад з таких роботодавців як Олександр Колесник, Лариса Майковська, Олександр Чумак, Олександр Денисюк.

Дякуємо дніпрорудненським фізичним особам підприємцям: Олексію Дихалову, Миколі Білику, Володимиру Бєляєву, Галині Крашенніковій, Леоніду Тихонову, Сергію Тихонову, Артему Лаішевкіну, Володимиру Рублю, Світлані Коваленко, Анатолію Мацькову за активну співпрацю.

Ніна ХРИСТЕНКО
начальник відділу взаємодії з роботодавцями.

 

п'ятниця, 25 Жовтня 2013 09:13 | Переглядів: 515

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]