Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

ТУРБОТА І УВАГА — ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ

При Василівській районній організації ветеранів України працює волонтерський центр "Пенсіонер" (керівник Н.К. Путілкіна), у складі якого діють близько 80 осередків: районний, 3 міських і 76 працюють у первинних організаціях ветеранів та трудових колективах. За підсумками огляду-конкурсу діяльності волонтерського центру за 2013 рік переможцями у номінації "Краща волонтерська організація" стали: волонтери із с. Тополине на чолі з В.Ф. Плюйко, а також волонтерський загін Василівської ЗОШ № 1 (С.І. Кудлай).

У номінації "Пенсіонер - пенсіонеру" відзначені волонтери-активісти: М.І. Гречко (с. Відножине), Н.О. Зарубаєва (с. Златопіль).

За сумлінну працю, доброзичливість, відповідальне ставлення до справи і турботу про людей нагороджені соціальні працівники: Н.М. Левченко (м. Василівка), А.В. Бражник (с. Підгірне), голова первинної організації ветеранів взуттєвої фабрики М.О. Шрамко, керівник волонтерської групи за місцем проживання (вул. Каховська) Р.П. Шарко та волонтер-активіст районного Товариства Червоного Хреста Л.І. Вієнко.

У нагороду за свою волонтерську діяльність, уважне ставлення до людей похилого віку переможці отримали не лише слова подяки, а й цінні подарунки.

Щиро дякуємо усім, хто залишається небайдужим до чужих проблем і дарує людям, які потребують додаткової уваги, теплоту і доброту своїх сердець!

Світлана РЯБЧЕНКО
відповідальний секретар районної ради ветеранів.

 

З метою надання адресної допомоги ветеранам, людям похилого віку та здійснення благодійної допомоги хворим і малозабезпеченим, у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району організовано волонтерську роботу. У багатьох створені волонтерські загони.

Так, волонтерський загін Балківської ЗОШ І-ІІ ст. "Помагайлик" організував акцію "Вереснянка" по збору шкільного приладдя дітям, сім'ї яких опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, С. Івашину та О. Землянко, а також юні волонтери долучилися до акції "Милосердя" та допомогли з верхнім одягом для дітей із малозабезпечених сімей. Загін доглядає за пам'ятником Медсестрі, виготовляє листівки та запрошення ветеранам на свята. Члени "Помагайлика" активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування.

Волонтерський загін "Надія" Дніпрорудненської СШ І-ІІ ст. протягом трьох років допомагає пенсіонерам категорії "діти війни". Учні організовують зустрічі з людьми різних поколінь, які так чи інакше були пов'язані із службою у лавах Радянської, а згодом Української армії. Волонтери не залишають поза увагою працівників тилу, ветеранів партизанського руху, усіх тих, хто сприяв перемозі у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, пропагандують здоровий спосіб життя.

Загін Малобілозерської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 "Надія", який поділено на ланки по класах, також допомагає «дітям війни». Школярі прибирають території навколо пам'ятників та могил загиблих, збирають інформацію про своїх підопічних та оформляють "Книгу історії рідного села". Волонтери ведуть активну роботу щодо збору коштів на допомогу своїм ветеранам та дітям-сиротам, є активними учасниками у благодійних акціях: "Серце до серця", "Пам'ять", "Милосердя".

У Тополинській ЗОШ І-ІІІ ст. активно працює волонтерський загін "Крок назустріч", де задіяні учні 9-11 класів. У вересні у період акції "Трудовий десант" діти допомогли прибрати присадибні ділянки та побілити дерева на подвір'ях ветеранів-пенсіонерів: П.Н. Плюйко, Г.П. Соляник, І.С. Денисенко. Волонтери постійно доглядають за обеліском та пам'ятником загиблим у війну, а на День людей похилого віку організували виїзний концерт.

Нещодавно у Василівській ЗОШ № 1 Рада старшокласників організувала і провела акцію "Життя без сміття!". Всі класи взяли в ній участь. Учні 5-7 класів з деяких речей, які, зазвичай, люди викидають як непотріб, виготовляли поробки. Учні 8-9 класів прибирали школу, а 10-11 класи для учнів молодшої ланки підготували змістовні повідомлення про екологічні проблеми. Завершилася акція виставкою плакатів та поробок "Наша школа без сміття — дамо йому друге життя!". Це також один з напрямків волонтерської діяльності.

Волонтерський загін Широківської ЗОШ імені Ф.М. Грицана, до складу якого входять в основному учні 6-8 класів, вітальними листівками та виїзним концертом привітав ветеранів з Днем людей похилого віку та 70-річчям визволення села. Волонтери випустили стіннівку до 90-річчя утворення Василівського району, де започаткували рубрики "Відлуння війни" та "Інтерв'ю з депутатами-земляками". До Дня вчителя волонтери організували виїзний концерт-привітання з відвідуванням кожного пенсіонера-педагога.

А у Приморській ЗОШ І-ІІ ст. №1 працює волонтерський загін "Веселка", який приємно дивує своїм творчим підходом до роботи. Так, нещодавно волонтери провели ярмарок дитячих художньо-естетичних виробів та саморобних ласощів. Зароблені кошти будуть перераховані на рахунок благодійної організації "Ладошки". У дні визволення району від німецько-фашистських загарбників волонтери "Веселки" є активними учасниками мітингів, тематичних конкурсів та зустрічей з ветеранами.

Волонтерський загін "Парус" Приморської ЗОШ І-ІІІ ст. тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування та допомагає в організації сільських свят, мітингів, ярмарок. Волонтери вітають своїх ветеранів, допомагають у господарстві, організовують зустрічі з ними у школі. Активно підтримують всі благодійні акції.

Така волонтерська діяльність проводиться і у інших навчальних закладах району, а участь у традиційних акціях районного, обласного та Всеукраїнського значення "Пам'ять", "Милосердя", "Серце до серця" давно стала символічною і обов'язковою для кожного волонтерського серця.

Катерина МЕЛЬНИЧУК
методист КЗ "Науково-методичний центр".

 

Життя складне, як кажуть люди,

Життя прожить — не ниву перейти...

І справді, чого тільки не трапляється в житті. Буває так, що, проживши довго, людина на схилі літ залишається сама, без підтримки і допомоги. І щоб таких людей було якомога менше, у Малобілозерській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 вже багато років діє волонтерський загін «Надія». До його складу входять учні 5-11 класів, які із задоволенням відвідують ветеранів війни, «дітей війни», одиноких хворих, людей похилого віку, вчителів-пенсіонерів, воїнів-афганців, ветеранів праці.

Наші волонтери проводять безліч акцій милосердя: «Чужих могил не буває», «Допомога ветерану», «Святий Миколай збирає подарунки», «Від серця до серця»...

Восени роботи побільшало і у дворах, і на городах. Тож саме нині волонтери озброїлися різним інвентарем і вирушили на допомогу ветеранам О.А.Сухановій, Є.І.Битківській, М.С.Котко, М.Й. Пархоменко, К.В.Чигрин, подружжю Л.В. та В.Е. Тете.

Діти з радістю допомагали стареньким по господарству: прибирали подвір’я від листя, випилювали в садах сухі гілки, рубали дрова, ремонтували старенькі приладдя, паркани...

Ветерани дякували юним помічникам і витирали сльози, а діти отримали справжнє задоволення і від спілкування з ветеранами, і від фізичної роботи, і від того, що зробили добро.

А днями у школі провели благодійний ярмарок «Милосердя»: виручені кошти підуть на допомогу ветеранам, якими опікуємося всім шкільним колективом.

Катерина ЦИБАЙЛО
педагог-організатор Малобілозерської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

 

п'ятниця, 25 Жовтня 2013 09:23 | Переглядів: 665

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]