Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Область отримала додаткові кошти на вирішення актуальних питань регіону

Минулого тижня Кабінетом Міністрів України та Міністерством фінансів України було прийнято низку рішень стосовно виконання місцевих бюджетів області. Одне з найважливіших з них – виділення майже 77 млн. грн. на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Про це повідомив директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь під час апаратної наради з актуальних питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. - З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери нашій області додатково виділено 76,9 млн. грн. Крім того, у зв’язку з тим, що до кінця року в бюджеті було недостатньо коштів для виплати допомоги по догляду за інвалідами І або ІІ групи внаслідок психічного розладу, на наше звернення Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження щодо виділення для Запорізької області 7,8 млн. грн., що складає 100% від потреби, - повідомив Сергій Медвідь.

 Також посадовець зазначив, що з метою своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери області вісім територій звернулися до керівництва облдержадміністрації з проханням клопотання перед Міністерством фінансів України щодо дозволу на отримання позик для покриття короткочасних касових розривів, затверджених в більших обсягах.

 - Олександр Пеклушенко особисто переговорив з Міністром фінансів України Юрієм Колобовим з цього питання, і в той же день, 23 жовтня, було підписано окреме доручення щодо вирішення питання. Також позитивно вирішено питання щодо оформлення середньострокової позики шести територіями регіону на суму 37,3 млн. грн., - зазначив Сергій Медвідь.

 Також позитивне рішення було прийняте з питання фінансування запорізького ПС «Юність». 23 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято розпорядження «Про перерозподіл деяких видатків та передачу бюджетних призначень, передбачених у 2013 році Міністерству фінансів», в якому йдеться про виділення 10 млн. грн. Запорізькій облдержадміністрації для реконструкції палацу спорту «Юність» у м. Запоріжжя. Рішення було підготовлене, узгоджене та прийняте в строки, як мінімум, у чотири рази швидше встановлених регламентом.

 - Я хочу подякувати особисто Прем’єр-міністру України Миколі Азарову за виділення 10 млн. грн. на реконструкцію палацу спорту «Юність». Наразі ці кошти вже знаходяться в казначействі. Завдяки такій оперативності, ми зможемо продовжувати реконструкцію і в зимовий період. Це дозволить вчасно розпочати освоєння 70 млн. грн., які плануємо отримати з фонду регіонального розвитку в наступному році. Палац спорту «Юність» повинен стати об’єктом соціального оптимізму в регіоні, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

 Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 28 Жовтня 2013 15:05 | Переглядів: 552

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]