Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Свято історії, свято душі

27 жовтня для василівців воістину святий день - це день коли місто та район нарешті звільнилися від фашистського ярма, отримали довгоочікувану свободу і право на життя. На це свято у Василівці проходить ряд традиційних заходів, але цього року все по-особливому, адже район святкував ювілейну дату - 70-річчя звільнення від гітлерівців, а також 90-річчя району і 225-й день народження м. Василівка.

На площі райцентру на урочистий мітинг зібралося багато городян і жителів району. Двома колонами під дзвінку музику оркестру, з гордо піднятими прапорами країни, району та міста люди йшли вшанувати пам'ять солдатів, які мужньо загинули визволяючи нашу Батьківщину.

Урочистий мітинг відкрив мер міста Сергій Лобинцев. З великою радістю привітали василівців керівники району Сергій Джуган та Денис Калінін, заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов, помічник народного депутата України Володимира Бандурова Валерій Кошеленко, воєнком Василівського-Михайлівського об'єднаного військового комісаріату Сергій Білодід, учасник бойових дій Федір Андрійович Стаднік.

Настоятель Святопетропавлівського храму, протоієрей Валерій Галущенко окропив святою водою та благословив на добру службу майбутніх солдатів, а також ветеранів, щоб вони ще довго жили і радували нас своїми бойовими подвигами.

Ветерани за доброю традицією дали молодим бійцям напуття і подарували альбоми, щоб хлопці зберегли найкращі моменти свого життя.

Після мітингу всі присутні поклали квіти до меморіалу пам'яті загиблим воїнам в часи Великої Вітчизняної війни.

У міському парку для всіх жителів Василівки та її гостей був організований солдатський привал. Солдатську кашу із задоволенням їли як дорослі, так і діти. Для присутніх грав оркестр, повертаючи ветеранів у славні спогади про молодість. Також радували своїми душевними піснями фольклорний ансамбль «Струни серця».

Цього дня відкрилася чудова виставка народних умільців, на якій можна було побачити вишиванки, картини, вироби з бісеру, дерева, і інших підручних матеріалів. Окремо були представлені короваї, які спеціально до свята спекли у кожній місцевій раді району.

У Центрі культури та дозвілля пройшов прекрасний концерт, який підготували місцеві артисти. Тут була вміло і цікаво показана історія славного міста, про те, як створювався і розвивався район, як був звільнений від німецько-фашистських загарбників. Також на концерті були нагороджені заслужені трудівники району, почесні громадяни міста, люди, які живуть своїм рідним краєм.

Увечері всіх василівців та гостей міста чекав приємний сюрприз: на райцентрівській площі за підтримки народного депутата Володимира Бандурова виступили ВІА «Пісняри» та співачка Альоша. Цей неймовірний концерт визнаних різними поколіннями зірок подарував присутнім тільки хороші враження. Незабутні спогади подарував городянам і святковий феєрверк, і такого у Василівці ще не було. Але й на цьому потрійне свято не закінчилося: для молоді і старшого покоління була організована запальна «дискотека 80-х».

Це прекрасне свято надовго залишиться у пам'яті людей і історії Василівського краю.

 

 
 
  
 
 

 

 

 

понеділок, 28 Жовтня 2013 15:40 | Переглядів: 1133

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]