Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ветеранам – шана й всебічна підтримка

Голова районної ради Денис Калінін взяв участь в засіданні «круглого столу» з питань виконання в регіоні завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни, який проведено в клубі «Ветеран».

В заході взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Джуган, заступник голови райдержадміністрації Л.Ханенко, керівники і працівники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, відділення соціально-побутової адаптації КУ «Територіальний центр з соціального обслуговування», головний лікар ЦРЛ, ветерани війни та праці району і міста.

Головний лікар ЦРЛ В.Сапа, начальник УПСЗН РДА З.Савран поінформували присутніх щодо медичного, соціального та пільгового обслуговування ветеранів війни та праці, категорії «діти війни». В районі проживає майже 21323 людей похилого віку. Серед них - 2431 ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Медичний супровід ветеранів здійснюється в кількох напрямках: лікувально-профілактична робота, оздоровчі заходи, стаціонарне лікування, санаторно-курортне лікування.

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України В. Ф. Януковича пріоритетним напрямом роботи управління соціального захисту населення визначено життєзабезпечення найбільш уразливих верств населення, що забезпечується шляхом своєчасного та якісного надання пільг, допомог та компенсацій, які направлені на поліпшення їх матеріального становища. Так, щорічну разову матеріальну допомогу до 9 Травня в районі виплату отримали 2431 ветеран на загальну суму 1003,7 тис. грн. 29 учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, отримали одноразову грошову допомогу по 500 грн. кожний на загальну суму 14500,00 грн. В санаторіях оздоровлено 32 ветерани війни.

За ініціативою райдержадміністрації та за підтримкою районної ради прийнята «Програма фінансової підтримки районних громадських організацій на 2013-2016 роки». Відповідно до неї за поточний період профінансовано районну організацію ветеранів України та районну організацію інвалідів війни та Збройних Сил на 24,1 тис.грн.

Учасники «круглого столу» також розглянули та жваво обговорили питання благоустрою на вулицях населених пунктів, участі ветеранів в проведенні виховної роботи з молоддю, учнями навчальних закладів району.

Голова райдержадміністрації Сергій Джуган наголосив, що, незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію, Уряд України, виконавча влада всіх рівнів, виконуючи державні програми і соціальні ініціативи Президента України, в першу чергу вирішує питання поліпшення соціального захисту ветеранів і людей похилого віку; в усіх лікувально-профілактичних закладах району здійснюється робота щодо покращення висококваліфікованої медичної допомоги ветеранам, особливо тим, які проживають в сільській місцевості

Зрозуміло, що на сьогодні зроблене для ветеранів Великої Вітчизняної війни не є достатнім. Це - лише маленька краплинка того, на що вони заслуговують. Тому влада й надалі буде докладати зусиль на вирішення нагальних проблем учасників війни, ветеранів парці, «дітей війни».

 

середа, 30 Жовтня 2013 13:46 | Переглядів: 537

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]