Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулася двадцять дев᾿ята сесія обласної ради

Сьогодні голова районної ради Денис Калінін та голова райдержадміністрації Сергій Джуган взяли участь у засіданні двадцять дев'ятої сесії обласної ради шостого скликання. На розгляд депутатського корпусу винесено ряд стратегічних питань, пов’язаних із подальшою життєдіяльністю регіону.

Зокрема, у ході сесії народні обранці розглянули ряд змін до обласних програм, які були підготовлені профільними управліннями та Департаментами облдержадміністрації. Зокрема, йдеться про Програму соціальної підтримки громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів «Назустріч людям», Програму розвитку дорожнього господарства Запорізької області на 2013 рік, Програму розвитку охорони здоров’я Запорізької області на 2013-2017 роки, Програму патріотичного виховання молоді на 2012-2016 роки, Програму підвищення енергоефективності регіону на 2010-2015 роки та Програму «Мала пекарня» на 2013 - 2017 роки.

Також на сесії депутати затвердили Програму з пошуку і впорядкування місць поховань жертв війни та політичних репресій в області на 2014-2018 роки, розробником якої є Департамент житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.

Як пояснив заступник директора Департаменту Віталій Литвиненко, мета даної програми - пошук та облік всіх невідомих поховань осіб, які загинули, померли або безвісти зникли в роки Великої Вітчизняної війни. За словами посадовця, до цього часу значна кількість поховань залишається ще невиявленою або потребує уточнень щодо кількості та імен загиблих, а об’єкти національної культурної спадщини – дослідження та документування.

Нині на території регіону знаходиться близько 800 пам’яток, пов’язаних з подіями Великої Вітчизняної війни, в тому числі 617 місць військових поховань. За офіційними даними на запорізькій землі з 1941 до 1944 року загинуло за різними оцінками від 300 до 650 тисяч радянських воїнів. Однак, відомі прізвища лише близько 97 тисяч загиблих. Крім того, жертвами війни серед мирного населення стали понад 66745 осіб.

Загальні обсяги фінансування Програми – 2,5 млн. грн., у тому числі з обласного бюджету - 1,1 млн. грн.

Ці кошти буде спрямовано на впорядкування існуючих облікованих військових поховань, проведення історико-архівних досліджень, експедиційної та дослідницької роботи з пошуку поховань жертв війни і політичних репресій, роботи, пов'язані з ексгумацією, ідентифікацією, депонуванням та перепохованням останків полеглих захисників Вітчизни тощо.

Виконання заходів Програми дозволить зберігати та утримувати в належному стані існуючі пам’ятні місця і військові поховання, поховання жертв війни та політичних репресій на території Запорізької області та виявляти нові об’єкти, що повинні мати статус національної культурної спадщини періоду першої половини ХХ століття.

Під час засідання двадцять дев’ятої сесії обласної ради заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук поінформував депутатів про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Як повідомив посадовець, роботи з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери, які передбачені планом, виконані в повному обсязі. У цілому по області комплексно підготовлено (з видачею паспортів готовності) 6873 житлових будинки, 574 школи, 502 дитсадки та 64 лікарні, а також 625 котелень (338 – комунальні, 287 – відомчі), 65 центральних теплових пунктів, 974 км теплових мереж.

- Готовність житлового фонду об’єктів соціальної сфери та теплопостачання підтверджена паспортами і актами готовності, підписаними Державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Запорізькій області. Крім того, на котельнях області виконано заміну 31 котла на більш сучасні і енергоощадливі, замінено 27 км старих теплових мереж. На підприємствах теплопостачання створено резервний запас палива: вугілля - 10,3 тис. тонн, рідкого палива - 38 тонн, - зазначив Петро Гончарук.

По дорожньому господарству області виконаний капітальний ремонт 91,3 тис. кв. м комунальних доріг. На випадок несприятливих погодних умов підготовлено 286 одиниць спеціалізованої снігоприбиральної техніки, за договорами у сторонніх організацій додатково буде залучено 137 од. спецтехніки. Заготовлено 35,9 тис. тонн посипних матеріалів та протиожеледних сумішей. В області створено 311 аварійно-відновлювальних та ремонтних бригад, до складу яких входять 1828 людей та 138 диспетчерських служб, з яких 81 – цілодобова.

- Одним з найважливіших питань залишаються розрахунки підприємств теплоенергетики області за спожитий природний газ. Станом на 24 жовтня загальна заборгованість споживачів області за спожитий природний газ складає 561,4 млн. грн., з них 489, млн. грн. – перед НАК «Нафтогаз України», 71,7 млн. грн. – заборгованість минулих років перед ДК «Газ України», яка реструктуризована на 10 років, - повідомив Петро Гончарук.

В області активно впроваджується енергоефективне та енергозберігаюче обладнання на об’єктах теплопостачання. Так, з 399 котелень, які працюють на природному газі, на 97 встановлено енергоефективні котли та обладнання, а це – фактично, на кожній четвертій котельні. З них 14 – в Оріхівському районі, 28 – у м.Мелітополь, 44 – у м.Запоріжжя. Найбільша кількість котелень на альтернативному паливі знаходяться в Оріхівському (дев’ять), Василевському (шість), Веселівському та Якимівському (по п’ять) районах.

- На випадок різкого зниження температури передбачено функціонування 46 соціальних патрулів та розгортання 154 пунктів обігріву. На дорогах області працюватимуть 58 мобільних пунктів обігріву, - зазначив Петро Гончарук.

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

четвер, 31 Жовтня 2013 14:43 | Переглядів: 553

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]