Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Центр зайнятості у районі

Районний центр зайнятості — територіальний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції. Сьогодні тут працюють 23 спеціалісти. В основному це жіночий колектив, що вже за своєю природою переймається чужою бідою.

Робота нелегка — знайти для кожного клієнта те, що він бажає: для роботодавця — кваліфікованого працівника, для безробітного — роботодавця, який стабільно сплачуватиме зарплатню та забезпечить гідні умови праці.

Особлива увага — працевлаштуванню людей, які належать до малоконкурентних на ринку праці: одиноких батьків, молоді, людей старшого віку, інвалідів.

Очолює колектив тендітна жінка, яка працює в системі служби зайнятості більше 20 років, а на посаді директора останні 2 роки — Олена Дмитрівна Грушко (на знімку). За цей час неодноразово Василівський РЦЗ входив до десятки найкращих центрів зайнятості у області.

Упродовж 9 місяців центр реалізовував заходи районної та обласної програм зайнятості, спрямовані на створення нових робочих місць, розв'язання проблем зайнятості населення, в т. ч. сільського, зростання професійної мобільності жінок, молоді, осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Районною програмою зайнятості на 2013 рік передбачено створити 910 нових робочих місць. За звітний період року введено в дію 518 нових робочих місць (56,9%), з них 30 — для працівників у юридичних осіб, 355 — для працівників у фізичних осіб-підприємців та 133 фізичних осіб-підприємців.

Один із напрямів роботи центру зайнятості — послуга служби зайнятості через надання безробітним одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. За січень-червень така допомога надана 20 безробітним: жінок — 8, молодь — 9, осіб соціально слабо захищеної категорії — 8.

З Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття компенсовано витрати 38 роботодавцям на створені нові робочі місця для 71 особи, колишніх безробітних.

Проводить центр інформаційну роз'яснювальну роботу серед роботодавців, і цими послугами вже скористалися 2456 осіб. За цей період надано статус безробітного 1156 особам.

Особлива увага — сприянню зайнятості громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці. Центр проводить роз'яснювальну роботу серед роботодавців щодо створення нових робочих місць для цих категорій громадян з щомісячною компенсацією фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за рахунок коштів Фонду. Прийнято на роботу за направленням центру 2 особи. Всього ж на обліку перебувало інвалідів (безробітних) 56 осіб, працевлаштовано 16 осіб, пройшли навчання 3 особи, 2 особи отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації власної справи.

За дев’ять місяців року за сприяння центру зайнятості працевлаштовано 1096 безробітних: жінок — 468, молоді — 473.

З метою організації часткової зайнятості незайнятих громадян центр розробив Програму організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, яка затверджена на сесії. І вже укладено 13 договорів на організацію громадських робіт на 141,154 тис. грн. Взяли участь у громадських роботах 236 безробітних, в інших роботах тимчасового характеру — 177 безробітних.

Центр зайнятості постійно орієнтує безробітних на профнавчання за професіями, які користуються попитом на ринку праці. У звітному періоді навчалися 355 осіб. Проводять тут й індивідуальні зустрічі з керівниками підприємств, підприємцями, семінари, «круглі столи», тренінги, ярмарки вакансій...

Це все технологія роботи. А вона неможлива без основного, що визначив для себе колектив у щоденній діяльності, — увага до людей, розуміння їх проблем і бажання допомогти.

 

п'ятниця, 01 Листопада 2013 13:51 | Переглядів: 669

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]