Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Робота соціальних працівників — складна у психологічному плані, тому що їм доводиться вирішувати численні людські проблеми, пов'язанимі з фізичним і психічним здоров'ям, конфліктами та насильством, сімейним неблагополуччям, бідністю, з працевлаштуванням, профілактикою соціально небезпечних хвороб... Соціальні працівники дарують людям надію на краще, подають руку допомоги.

Вже 20 років у соціальній сфері району працює центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Наша основна мета — сприяння у задоволенні соціальних потреб сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують підтримки.

Найбільш часті проблеми у сім’ях — непорозуміння один одного, невміння налагодити сімейні стосунки, конфлікти, труднощі з вихованням дітей, безвідповідальне батьківство, безробіття батьків, алкогольна залежність, відсутність необхідних документів, інвалідність, насильство, малозабезпеченість, схильність дітей до бродяжництва, загроза передачі дітей до інтернатних закладів. Роботу з такими сім’ями ведемо систематично, вона складна і тривала.

Соціальний супровід проводимо шляхом надання членам сімей комплексу соціальних послуг. Сім'ї отримують психологічну підтримку, гуманітарну допомогу, допомогу в оздоровленні дітей, відновленні документів, реєстрації... Головна мета соціального супроводу — виведення сім'ї чи особи із кризового стану, подолання складних життєвих обставин, відновлення внутрішніх ресурсів сім'ї для самостійного вирішення проблем і ситуацій, відновлення нормального функціонування сімей та створення належних умов для виховання і розвитку дітей.

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича здійснюється модернізація соціальних служб з метою повного охоплення увагою держави найуразливіших громадян. Тому наш штат збільшено за рахунок введення посад фахівців з соціальної роботи, що дозволило суттєво покращити надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення.

Робота соціальних працівників дуже важлива. Саме ми попереджаємо і допомагаємо подолати всі негаразди у сім’ї. З нагоди професійного свята щиро вітаємо всіх колег, а колегам-партнерам говоримо слова великої вдячності за плідну співпрацю.

Наталія Дашковська
  директор центру

 

п'ятниця, 01 Листопада 2013 13:58 | Переглядів: 650

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]